x
Close


Közelgő események

Filmek

A Halálos iramban 9. berobbant a mozikba, és megdöntötte a Hang nélkül 2. rekordját

A Halálos iramban franchise kasszát robbantott hétvégén.

A Halálos iramban 9. berobbant a mozikba, és megdöntötte a Hang nélkül 2. rekordját
  • PublishedJune 27, 2021

Lehet, hogy a Halálos iramban 9. a filmtörténelem egyik leghülyébb alkotása, ettől függetlenül a rajongók még mindig nagyon szereti a filmszériát, s ez igaz az új részre is, mert a dolgok állása szerint kasszarekordot döntött hétvégén. Bár ez nem volt túl nehéz az elmúlt bő egy év fényében.

Ahogy várható volt, a Halálos iramban franchise legújabb kilencedik része tarolt a mozik kasszáinál, és a Star Wars: Skywalker kora óta nem volt ilyen jó kezdés az amerikai mozikban a premier hétvégéjén, és természetesen a pandémia után ezzel egy másik rekordot is megdöntött, amit eddig John Krasinski rendezőtől a Hang nélkül 2. tartott még múlt hétről.

Vin Diesel nevével fémjelzett Halálos iramban 9. részt pénteken Észak-Amerikában 4179 moziban játszották, és 30M dollárt forgalmaztak belőle, vasárnap estére ez a szám pedig már a 66 millió dollárt is elérte. Ezzel nemcsak a Hang nélkül 2. rekordját döntötték meg, de 2019 decembere óta nem volt ilyen erős kezdés a tengerentúlon. Azt a rekordot még a legendás Skywalker-saga kilencedik felvonása tartotta.

A filmet az amerikai mozik mellett a világ több országában is bemutatták, így világszerte már 300M dollárnál is többet keresett vele a Universal. Múlt hétvégén a Halálos iramban 6,2 milliárd dollárral az ötödik legnagyobb franchise lett a világon, és ez csak nőni fog a következő hetekben, hiszen néhány kulcsfontosságú piacon még nem mutatták be, köztük Nagy-Britanniában és Írországban sem játsszák még a vetítőtermek Justin Lin alkotását.

John Krasinski horror-folytatásához hasonlóan a Halálos iramban 9.-et is csak a mozikban mutatták be, és csak 6 héttel később lesz elérhető prémium VOD-formában. Valószínűleg egy ideig nem fogják megdönteni ezt a rekordot, mert bár a rajongók már tűkön ülve várják a Fekete Özvegy-filmet július 9-én, de az a filmet a mozikban és Disney+-on egyszerre kerül bemutatásra, ugyanakkor soha nem szabad alábecsülni a Marvel Studios alkotásait, okozhat még meglepetést Scarlett Johansson főszereplésével a film.

Halálos iramban 9.
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.