Hang nélkül 2.

A Hang nélkül 2. az első olyan film a pandémia utáni időszakban, ami átlépte a 100M dollárt az amerikai mozikban

A nagyon várt In The Heights viszont csalódáskeltő.

A várva várt Hang nélkül 2. rész harmadik héttel a premier után még mindig az amerikai mozik jegybevételi listájának élén áll, és az Egyesült Államokban már a 100 millió dolláros bevételt is átlépte, miközben a nagyszerű kritikákat kapott In The Heights a várttól sokkal rosszabbul teljesít a mozik kasszáinál.

A Paramount Pictures és John Krasinski rendező a Hang nélkül franchise második részével kasszát robbantott a tengerentúlon, és minden előzetes becslést felülmúl az új rész. Örömteli hír, hiszen nehéz időszakon vagyunk túl, mondhatnánk, hogy gyakorlatilag egy éve bezártak a mozik, a nagyobb alkotásokat online mutatták be vagy határozatlan időre törölték a naptárból. További gondot jelentett a mozik számára, hogy s a nézők elszoktak a vetítőtermektől, féltek beülni egy-egy vetítésre, de világszerte fokozatosan egyre többen váltanak jegyet az új filmekre. A Godzilla Kong ellen már megmutatta, korai volt temetni a mozikat, de az igazán iránymutató a Hang nélkül 2. lett, ami Észak-Amerikában már átlépte a 100M dollárt jegyeladásokból.

Múlt hétvégén a film 108 millió dollárt hozott a stúdiónak, amihez további 80M jött még a nemzetközi jegypénztárakból. A versenyben ott van még a Godzilla és Kong harca, gyakorlatilag már átlépte ezt a mérföldkövet, mert körül belül 99,6 millió dollárt folyt be jegyeladásokból.

Az általános konszenzus szerint a Hang nélkül 2. azért teljesít ilyen jól, mert ez az első olyan nagy stúdiófilm, amit kizárólag a mozikban játszanak a koronavírus-járvány után, miközben más potenciális kasszasikereket úgynevezett hibrid modell formában, azaz digitálisan és a mozikban is bemutattak egyszerre, vagy az időablak nagyon lerövidült a mozis és a digitális bemutató között. Ebben lehet némi igazság, hiszen a Warner Bros. legújabb filmje, az In The Heights a kiváló kritikák ellenére múlt hét pénteken mindössze 4,9 millió dollárt hozott 3456 moziból az Államokból. Ha az elmúlt hétvégét nézzük, ez a szám még rosszabb, hiszen csak 13 millió dollár értékben adtak el jegyet rá, de le kell szögeznünk, hogy Jon M. Chu által rendezett film az HBO Max streamingszolgáltatón is megtekinthető.

Total
1
Shares
Previous Article
Ms. Marvel

A Ms. Marvel legújabb forgatási fotóin Iman Vellani megmutatta Kamala Khan szupererejét

Next Article
Jessica Henwick

Jessica Henwick a legújabb sztár, aki csatlakozott a Tőrbe ejtve 2. rész színészgárdájához

Related Posts
Tovább

Kikerült a közösségi megosztóra az X-Men: Apokalipszis legjobb jelenete

A filmről a kritika már olvasható a widescreen.hu oldalon. Nem teljesen vagyunk odáig a filmért, jobbra számítottunk nagyon. De a fenti videó feledtet picit mindent, mert ez az egyetlen olyan képsor az egész Apokalipszis alatt, amin jót röhögtünk. A többi miatt inkább a zsebkendőért nyúltunk, vagy durvább esetben felálltunk volna a vetítés közben.

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!