x
Close


Közelgő események

Filmek

A Hang nélkül 2. egyik kaszkadőrmutatványa majdnem John Krasinski és Emily Blunt házasságába került

Emily Blunt egyik legveszélyesebb kaszkadőrmutatványát csinálta meg.

A Hang nélkül 2. egyik kaszkadőrmutatványa majdnem John Krasinski és Emily Blunt házasságába került
  • PublishedJune 6, 2021

A film egyik legjobb és egyben legveszélyesebb jelenetére rögtön a film elején kerül sor. Itt Emily Blunt karaktere egy autóval hátramenetben próbál menekülni a szörnyek elől, amikor az autó majdnem összeütközik egy feléje száguldó busszal. Ezt a jelenetet már az első előzetesben láttuk, ami egy nagyon veszélyes mutatványnak bizonyult.

A ReelBlend podcast műsorban John Krasinski rendező arról beszélt, hogy felesége, Emily Blunt egyedül csinálta meg ezt a veszélyes kaszkadőrmutatványt, és hogy milyen gondos tervezés előzte meg a forgatást.

Emily annyira valóságos, hogy azt hiszem, hogy a házasságomat tettem kockára, amikor beültettem a kocsiba. Ez az igazság. Amikor elmagyaráztam neki mindent az elején, hogy mi fog történni a jelenetben, azt mondtam: ’El fogod ütni ezt a kaszkadőrt. Az az autó egy méterre lesz tőled. Aztán ez a busz 60 km/h-val fog száguldani’, majd arcára fagyott a mosoly, és azt mondta, hogy ’De nem igazából’, amire én azt feleltem, hogy ’Nem, nem, a busz 60 km/h-val fog száguldani feléd. Ez egy igazi busz. És az a busz belerohan az autóba, és mindez teljesen valóságos lesz.’

John Krasinski

John Krasinski vette rá feleségét a mutatványra, ami azért is okozott olyan nagy fejtörést, hiszen a színésznő mögött két kisgyerek is helyet foglalt az autóban. Egy ilyen veszélyes mutatványt felnőtt színészekkel is elég nehéz kivitelezni, nemhogy kaszkadőrök nélkül gyerekekkel a hátsó ülésen. Krasinski szerint hetekig kellett gondosan megtervezni az amúgy egyperces jelenetet. Végül Blunt igent mondott, és rögtön az első próbálkozásra sikerült tökéletesen kivitelezni a mutatványt, amiből már láttunk néhány filmkockát az előzetesben is.

Hang nélkül

A busz egy szempillantás alatt képes volt megállni. Speciális fékekkel volt felszerelve, hogy nagyon gyorsan képes legyen megállni. Szóval három hét próba egy percnyi forgatásért… Azt kérdeztem Emilytől: ’Szeretnéd azelőtt elpróbálni?’ És ő fantasztikus volt, mert azt mondta, hogy ’Nem. Csak ültess be.’ És így az a felvétel, ami bekerült a filmbe, az Emily első felvétele erről a jelenetről. Szóval tényleg azt mondta, hogy ’Jézusom. Ó édes Istenem’. Mert fogalmam sem volt róla. Olyan ez, mint mikor életed legjobb hullámvasútjára ülsz fel. Ez volt az első felvétel, amit forgattunk.

Hang nélkül 2. sztorija közvetlenül az első film végén veszi fel a fonalat, és Emily Blunt által megformált Evelyn Abbott és két gyereke (Millicent Simmonds és Noah Jupe) útra kelnek, hogy kiutat keressenek ebben a zord poszt-apokaliptikus világban. A folytatásban új szereplőket is megismerhetünk, köztük például a család egyik barátját alakító Cillian Murphy vagy Djimon Hounsou által játszott egy új túlélőt is.

Hank nélkül 2. részt június 17-én fogják bemutatni a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.