x
Filmek

Az operatőr szerint a Han Solo film kivétel lesz

A messzi-messzi galaxisban rég volt már ennyire különleges film, mint amilyen a Han Solo mozifilm lesz.

Az operatőr szerint a Han Solo film kivétel lesz
  • Publishednovember 2, 2016

A messzi-messzi galaxisban rég volt már ennyire különleges film, mint amilyen a Han Solo mozifilm lesz.

Jövő év elején kezdik el forgatni a második spin-off részt, a Han Solo: A Star Wars Story mellékszálon futó filmet. Többen is versenyeztek a címben forgó főszerepért, míg végül Alden Ehrenreich lett a szerencsés befutó, de Donald Glover is nagyot alakíthat, ő fogja játszani a fiatal Lando Calrissiant. Amíg várunk további szerepekre, addig Bradford Yound operatőr elárult egyet mást a filmről. Yound szerint merőben más lesz ez a Star Wars rész, mint a többi volt. Sajnos nem lőtte le a poént, nem árult el részleteket a film cselekményéről, de elmondta, hogy mióta Phil Lord és Chris Miller megkapta a rendezői széket lehet tudni, hogy különböző lesz attól, amit a fanok eddig láttak.

A Collider érte utol Bradford Youngot, aki egyike a lett a leghíresebb és legkeresettebb operatőröknek az elmúlt néhány évben. Az operatőr évek alatt dolgozott az Egy durva éven, Selmán és a hamarosan a mozikban is feltűnő Érkezés című sci-fin (Érkezés kritikája már olvasható az oldalon, a film november 11-től nézhető meg a mozikban.) Mikor Han Solo filmről kérdezték hirtelen izgatott lett az operatőr, hogy Phil Lord és Chris Miller rendezőkkel dolgozhat együtt. Young elmondta, hogy nem érdemes a rendezőpáros korábbi filmjeikkel foglalkozni, mert ez más lesz. A következőt nyilatkozta:

Ha itt van Phil Lord és Chris Miller, akkor vicces lesz. Ne hagyd, hogy a múltjukkal megtévesszenek. Ne temesd ezeket a fiúkat, mert van egy elképzelésük, pontosan tudják, hogy mit akarnak csinálni. Nincs rejtegetni való a napirendjükben. Különös látásmódjuk van, együttműködésük is igazán egyedülálló. Be kell vallanom, nekem is meg kellett értenem őket. Tisztelem munkásságaikat, tisztelem őket, mint rendezőket, de nem voltam biztos abban, ha gyümölcsöző lett volna kapcsolat aközött, amit próbálok követni, és a munka között, amit csinálok, vagy amit ők csinálnak. Segítettek tisztázni az elején. Ez egy igazán érdekes történet. Belerángattak abba a világba, és rájöttem, hogy mennyire sok közös vonás van ezekben a “csajokban”, megközelítés szempontjából határozottan, ahogy közösen akarjuk elkészíteni a filmeket. Egy iskolából jöttek.

Minden amit eddig tudunk a filmről, hogy a fiatal Han Solora fog fókuszálni, akiből a galaxis egyik legnagyobb csempésze, gazembere, és csirkefogója vált. A történet még azelőtt fog játszódni, hogy Ben Kenobi és Luke Skywalker találkozott volna vele Mos Eisley űrkikötőben. Körülbelül tíz évvel az Egy új remény epizód előtti időket öleli majd fel a spin-off.

Meg lehet érteni a rendezőket, ne hagyd, hogy megtévesszenek. Pontosan előkészítették, amit mondani szeretnének, és ez bonyolult lépés volt. Okos, vizuális, drámai, vicces, aggódó, és váratlan – így lehet jellemezni a filmet. Megtisztelve érzem magam, hogy ők szerepelnek a rendezői listán. Mindenki teszi saját dolgát, azért vagyunk itt. Phil és Chris azért van itt, hogy elhozzák azt, amitől a film egyedi lesz. Azt kérték tőlem, hogy nyújtsam én is ezt, és csempésszem bele a dolgaim. A LucasFilmnél senki sem kért minket erre, csak azt mondják: „Mindenben támogatnak minket, amit csinálunk, és biztosak legyünk abban, hogy a lehető legjobb módon csináljuk azt.” Hasonló dolgok történnek majd benne, mint egy Star Wars filmben, de azért néhány szabályt felrúg, s ebben még bátorítást is kaptunk. Magyarul ez utasítás volt. Nagyon izgalmas.

Izgalmas kalandnak nézünk elébe, várjuk a stúdiótól, hogy további szereplőket erősítsenek meg. Pletykálják, hogy női karaktere is lesz a filmnek, akár Sana Solo kapitány első felesége is bezavarhat majd a kalandban, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. A Han Solo: A Star Wars Story filmet 2018. május 25-én mutatja be a Disney.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.