x
Filmek

Han Solo film három színésznőt vett célba a női főszerepért?

Három/(négy) névre szűkítették a befutók névsorát a Han Solo: A Star Wars Story spin-off epizódnál.

Han Solo film három színésznőt vett célba a női főszerepért?
  • Publishedoktóber 7, 2016

Három/(négy) névre szűkítették a befutók névsorát a Han Solo: A Star Wars Story spin-off epizódnál.

Már tudjuk, hogy Alden Ehrenreich fogja játszani a film férfi főszerepét, ő lesz a fiatal Solo kapitány, a csempész a Star Wars franchise második olyan filmjében, mely nem a Skywalker-saga-hoz köthető. De ki lesz a társa, ki lesz a titokzatos női karakter? Erre keressük a választ, és egy londoni forrás mesélt is egy-két szaftos sztorit erről. A névtelen illető elmondta, hogy a hetekben három színésznőt „tesztelnek”, Tessa Thompson (Thor: Ragnarok), Zoe Kravitz (Mad Max: A harag útja) és Naomi Scott (Power Rangers), s valójában ez már a második forduló, hiszen nyáron tartották az előválogatást.

Variety forrása elmondta, hogy Phil Lord és Chris Miller rendezők rengeteg időt szentelnek mindkét szerepre – a női főszerepre és a régóta híresztelt Lando Calrissian szerepre is. Augusztusban jelentek meg olyan pletykák, hogy a Disney és a LucasFilm közösen tart castingot egy fiatalabb Lando Calrissian szerepre, miközben egy másik forrás már arról beszélt, hogy meg is találták a színészt, és Donald Glover fogja alakítani a szerencsejátékost. A mostani forrás megerősítette, hogy a stúdió itt is szeretne egy második kört futni, és szeretne jobban megbizonyosodni arról, hogy a legjobb színészt választották ki. Sajnos nem tudjuk, hogy Donald Glover az esélyesek között van-e.

Visszakanyarodva a női szerepre a stúdió nem árulta el, hogy melyik karakterről lenne szó, de egy augusztusi pletyka szerint Sana Solo-ról van szó, akiről úgy tudják, hogy Han Solo első felesége volt. Az informátor elmondta, hogy a stúdió négy esélyesre szűkítette szerepet, és a jelöltek között csak színes bőrű van. Hivatalosan egyik versenyzőre sem derült fény a beszámolóból, de érdemes megjegyezni, hogy egyik forrás sem említett fehér bőrű színészt.

Sana Solo karakterét Jason Aaron és John Cassaday teremtette meg még a Star Wars negyedik képregényében 2015-ben. Sana egy képzett pilóta, aki talán, vagy nem – pontosan nem tudjuk -, de feleségül mehetett Han Solo-hoz. Volt, hogy beugrott Han Solo helyett, és segített egy fuvarban ezt-azt csempészni a galaxisban. Az utóbbi képregényekből megtudtuk, hogy szerelmi háromszög alakult ki Leia, Sana és Han között.

Az internetes portál forrása azt állítja, a Disney és a LucasFilm néhány héttel korábban fogja meghozni a végső döntést, hogy ki fogja játszani a comic book-ból megismert titokzatos nőt. A Han Solo: A Star Wars Story film forgatása már jövő év elején elkezdődik, de a bemutatót csak 2018. május 25-re tették. Tessa Thompson még amúgy sem szabad, nem tudna beugrani, hiszen javában készül a Thor harmadik részére Ausztráliában (Ő játszott a Creed-ben is.). Zoe Kravitz a Dope és a Mad Max: A harag útja sztárja, valamint Naomi Scott a nagyon várt Power Rangers csillaga viszont szabadok, éppen ráérnének.

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.