x
Filmek

Átírták a Fekete Párduc 2. történetét, hogy tiszteletben tartsák Chadwick Boseman elvesztését

Ryan Coogler és a Marvel Studios is méltósággal adózik majd Chadwick Boseman előtt.

Átírták a Fekete Párduc 2. történetét, hogy tiszteletben tartsák Chadwick Boseman elvesztését
  • Publishedáprilis 30, 2021

A Marvel királya, Chadwick Boseman tragikus halála megrázta a készítőket és a rajongókat, és sokáig nem lehetett tudni, hogy milyen sors vár a második részre, amit a stúdió még tavaly nyáron jelentett be. Hiába kérdezték a Fekete Párduc sorsáról a készítőket, csak mélyen gyászoltak a családdal, gondolni sem akartak a munkára.

A Fekete Párduc és a Mi című filmekből Lupita Nyong’o elismerően nyilatkozott Ryan Coogler tervéről a Yahoo Entertainment kérdésére, miközben dicsérte, hogy milyen nagyszerű változatot dolgozott ki a második részre, ami nagy tisztelettel adózik a néhai Chadwick Boseman előtt. Ne feledjük, hogy Coogler és Boseman közösen dolgozott a Fekete Párduc 2. részén. Ezzel kapcsolatban a direktor nyilatkozott, hogy mennyire feladta a leckét, és sokáig a Marvel Studios sem tudta, mi tévők legyenek, töröljék vagy írják újra a sztorit.

Az emberek arról kérdeznek, hogy ’Izgatott vagy a visszatérés miatt?’ Az izgalom nem a megfelelő szó. Úgy érzem, hogy nagyon elgondolkodó és meditatív állapotban vagyunk, amikor a Fekete Párduc 2.-re kerül sor.

De ugyanakkor Ryan személyében van egy vezetőnk, aki nagyon hasonlóan érez, mint mi, és aki nagyon-nagyon érzi a veszteséget. És az ő ötlete az, ahogy a második filmet átformálta, annyira tiszteli azt a veszteséget, amit mindannyian átélünk a stábbal és a világgal. Spirituálisan és érzelmileg is helyesnek érezzük ezt tenni. Remélhetőleg, amit nagyon várok, hogy újra együtt legyünk, és tiszteljük azt, amit [Boseman] elkezdett velünk, és ezen keresztül tartsuk meg a fényt. Mert sok fényt hagyott ránk, amiben még mindig csillogni fogunk. Ezt biztosan tudom.

Lupita Nyong’o

A Marvel Studios korábban már megerősítette, hogy nem fogják újraosztani és digitálisan visszahozni T’Challa herceget, bár ezzel sok rajongó nem ért egyet. Néhány hete petíciógyűjtésbe kezdtek, hogy a stúdió ossza újra a szerepet. A Fekete Párduc 2. forgatása a tervek szerint júliusban kezdődik. A film mellett egy új Disney+ sorozathoz is kapott szerződést Coogler, ami Vakanda királyságát mutatja majd be.

A folytatás 2022. július 8-án kerül a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.