Főoldal Filmek Négy év küzdelem után, 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja
Filmek

Négy év küzdelem után, 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja

Vakanda és a világ elvesztette királyát.

666
Chadwick Boseman

Tragikus és szörnyű hírre ébredtünk, miután megtudtuk, hogy a Fekete Párduc főszereplőjét alakító Chadwick Boseman 43 éves korában elhunyt. A színész négy éven keresztül küzdött a vastagbélrák ellen. A család által kiadott közlemény szerint a színészt otthon, szerettei körében érte a halál, felesége és családja los angeles-i otthonában.

A színész képviselője közleményében úgy fogalmazott, hogy a Fekete Párduc sztárjának, 2016-ban III-as stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak, ami sajnos idővel IV-es stádiumba lépett, azaz áttétes lett. A színész nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen betegséggel küzdött, sokan, köztük mi is csak most szereztünk tudomást betegségéről.

Mérhetetlen nagy fájdalommal tudatjuk, hogy Chadwick Boseman elhunyt.

III-as stúdiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak a színésznél 2016-ban, amivel az elmúlt 4 évben küzdött, és ami IV-es stádiumba lépett.

Egy igazi harcosként Chadwick végig kitartott, és rengeteg filmet köszönhetünk neki, amiket sokan szerettek. Marshalltól Az 5 bajtárs, August Wilson írótól a Ma Rainey’s Black Bottom, és még sok mást, számtalan műtét és kemoterápia alatt és között végig filmezett.

Karrierje alatt megtiszteltetés volt, hogy a Fekete Párduc-filmben életre kelthette T’Challa királyt. A színész otthonában halt meg, felesége és családja oldalán. A család köszönetet mond szereteteknek és imáitokért, és arra kéri, hogy továbbra is tartsátok tiszteletben magánéletünket ebben a nehéz időszakban.

Boseman karrierjét televíziós szerepléssel kezdte. Az első szerepét 2003-ban kapta meg. A színész nagy szerepet sokkal később kapott, amikor 2013-ban a Brian Helgeland által rendezett A 42-es című filmben Jackie Robinson főszereplőt és az első afro-amerikai profi baseballjátékost alakította. További elismeréseket kapott James Brown munkája után a Tate Taylortól a Get on Upban.

Jackie Robinson és James Brown szerepek után megkapta T’Challa szerepét a Marvel Moziverzum berkein belül. Fekete Párduc szerepében 2016-ban mutatkozott be az Amerika kapitány: Polgárháborúban. Később önálló filmet kapott Ryan Coogler rendezésében. Fekete Párducot ezután a két nagy Bosszúállók-filmben, a Végtelen háborúban és a Végjátékban is láttuk.

Nyugodjék békében, a Király.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

ws Rebo boritok 231213 073043
Sorozatok

A Fekete Párduc új animációs sorozatában elénk tárul majd Vakanda történelme

Az Eyes of Wakanda című sorozat megannyi harcos szemszögén keresztül mutatja majd...

Black Panther EA Cliffhanger Games
JátékokBREAKING

Hivatalosan is leleplezték az új Fekete Párduc videójátékot

Az EA új Cliffhanger Games nevű stúdiója dolgozik a projekten.