x
Filmek

Négy év küzdelem után, 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja

Vakanda és a világ elvesztette királyát.

Négy év küzdelem után, 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja
  • Publishedaugusztus 29, 2020

Tragikus és szörnyű hírre ébredtünk, miután megtudtuk, hogy a Fekete Párduc főszereplőjét alakító Chadwick Boseman 43 éves korában elhunyt. A színész négy éven keresztül küzdött a vastagbélrák ellen. A család által kiadott közlemény szerint a színészt otthon, szerettei körében érte a halál, felesége és családja los angeles-i otthonában.

A színész képviselője közleményében úgy fogalmazott, hogy a Fekete Párduc sztárjának, 2016-ban III-as stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak, ami sajnos idővel IV-es stádiumba lépett, azaz áttétes lett. A színész nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen betegséggel küzdött, sokan, köztük mi is csak most szereztünk tudomást betegségéről.

Mérhetetlen nagy fájdalommal tudatjuk, hogy Chadwick Boseman elhunyt.

III-as stúdiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak a színésznél 2016-ban, amivel az elmúlt 4 évben küzdött, és ami IV-es stádiumba lépett.

Egy igazi harcosként Chadwick végig kitartott, és rengeteg filmet köszönhetünk neki, amiket sokan szerettek. Marshalltól Az 5 bajtárs, August Wilson írótól a Ma Rainey’s Black Bottom, és még sok mást, számtalan műtét és kemoterápia alatt és között végig filmezett.

Karrierje alatt megtiszteltetés volt, hogy a Fekete Párduc-filmben életre kelthette T’Challa királyt. A színész otthonában halt meg, felesége és családja oldalán. A család köszönetet mond szereteteknek és imáitokért, és arra kéri, hogy továbbra is tartsátok tiszteletben magánéletünket ebben a nehéz időszakban.

Boseman karrierjét televíziós szerepléssel kezdte. Az első szerepét 2003-ban kapta meg. A színész nagy szerepet sokkal később kapott, amikor 2013-ban a Brian Helgeland által rendezett A 42-es című filmben Jackie Robinson főszereplőt és az első afro-amerikai profi baseballjátékost alakította. További elismeréseket kapott James Brown munkája után a Tate Taylortól a Get on Upban.

Jackie Robinson és James Brown szerepek után megkapta T’Challa szerepét a Marvel Moziverzum berkein belül. Fekete Párduc szerepében 2016-ban mutatkozott be az Amerika kapitány: Polgárháborúban. Később önálló filmet kapott Ryan Coogler rendezésében. Fekete Párducot ezután a két nagy Bosszúállók-filmben, a Végtelen háborúban és a Végjátékban is láttuk.

Nyugodjék békében, a Király.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.