x
BREAKING Sorozatok

Ryan Coogler egy Fekete Párduc spin-off Disney+ sorozaton dolgozik

Fekete Párduc is sorozatot kap.

Ryan Coogler egy Fekete Párduc spin-off Disney+ sorozaton dolgozik
  • Publishedfebruár 1, 2021

Derült égből villámcsapásként ért mindenkit a hír, miszerint a Marvel Studios egy új spin-off sorozaton dolgozik, főszerepben Vakanda királyával. A sorozatot természetesen a Disney+ platformon fogják bemutatni, a rendezői székben pedig visszatér Ryan Coogler, aki a Fekete Párduc franchise első részét is jegyezte 2018-ban.

A Deadline értesülései szerint Ryan Coogler rendező egy ötéves, exkluzív televíziós megállapodást írt alá a Disneyvel. Ennek a kontraktusnak az eredményeként a rendező saját, Proximity Media produkciós cégével több sorozaton is dolgozik majd a stúdiónak, de az első, amit bemutatnak majd egy dráma lesz Vakanda királyságáról. A szerződés lehetővé teszi továbbá, hogy a produkciós cég más sorozatokat is kidolgozzon a Disney számára, sőt, állítólag Coogler más sorozatok kidolgozásában is részt fog venni.

A Vakanda királyságáról szóló sorozatról nem tudtunk meg többet, ám korábban Disney világossá tette, hogy Chadwick Boseman tragikus halála után nem fogják újraosztani T’Challa király szerepét a Marvel Moziverzumban a Fekete Párduc 2. miatt, s valószínűleg nem lesz ez máshogy a készülő sorozatnál sem. Egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, hogy valószínűleg T’Challa húga, Shuri fogja majd átvenni a Fekete Párduc címet a folytatásban.

2020 végén egy jelentés arról árulkodott, hogy a Fekete Párduc 2. forgatása 2021 júliusában kezdődhet Atlantában, s a munkálatok akár hat hónapig is elhúzódhatnak. A második részre Coogler visszatér rendezőként és íróként is. A folytatásban Letitia Wright mellett visszatér Lupita Nyong’o, Winston Duke és Angela Bassett, bár még senkit sem erősítettek meg hivatalosan.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.