Főoldal Filmek Akár így is kinézhetett volna a Skywalker kora közkedvelt karaktere, Babu Frik
Filmek

Akár így is kinézhetett volna a Skywalker kora közkedvelt karaktere, Babu Frik

A Skywalker kora alternatív tervein a kedves kis Babu Frik korai tervét nézhetjük meg, és nagyon más lett volna a karakter, egyenesen borzalmas.

444
Star Wars: Skywalker kora

A Skywalker kora több szempontból is alulteljesített, merthogy a legendás Skywalker történet befejező részeként a Disney azt remélte, hogy majd rekordot dönt a mozik kasszáinál, ehhez képest a folytatástrilógia filmjei közül a legkevesebb profitot termelte, és még kritikákban is nagyon megosztó volt a film, amiért a fan service mellett döntöttek a készítők, azaz biztonsági játékra mentek.

De a rajongók egyet értettek abban, hogy a IX. rész egyik legjobb karaktere az új, kis szerethető Babu Frik volt. Babu Frik döntő szerepet játszott a történetben, hiszen képességeinek hála sikerült átprogramozni C-3PO programját, aki így már le tudta fordítani a Sith nyelven írt szöveget a Sith-tőrön, ami megmutatta a Sith-útkereső pontos helyét. Pletykák szerint Steven Spielberg is annyira beleszeretett a karakterbe, hogy a tesztvetítés után megkérdte a készítőket, hogy hagyják életben, így Zorii Bliss oldalán visszatért a végső csatában az Exegolon.

Rengeteg koncepciós rajzot láttunk már a Skywalker koráról, köztük a Sötét Rey korai tervéről, aki még Kylo Ren maszkját is felvette volna, de láttunk terveket Luke Skywalker otthonáról is, amikor Rey megtalálja azt a játékot, amivel Luke játszott az Egy új reményben. Ezúttal Babu Frik dizájn terveit osztották meg, mielőtt a dolgok egészen durva fordulatot vettek volna ezekkel a szörnyű, beteg lény terveivel.

Hogy hány éves lehet Babu Frik, nem tudni, és lehet már soha nem derül ki, mivel a Skywalker saga a végéhez ért. Mivel azonban rajongók kedvencéről van szó, nem tartjuk elképzelhetetlen, hogy a jövőben még találkozzunk a kis lénnyel, mondjuk a The Mandalorian vagy valamelyik másik élőszereplős Star Wars-sorozatban majd. Din Djarin egyik útja lehet éppen a Kijimire vezet majd.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események