Főoldal Filmek A Skywalker kora koncepciós rajzain még jelentősebb utalást kaptunk volna az Egy új reményre
Filmek

A Skywalker kora koncepciós rajzain még jelentősebb utalást kaptunk volna az Egy új reményre

A Star Wars: Skywalker kora legújabb tervein látható, hogy Rey jobban feltérképezi Owen Lars otthonát és ezenfelül egy másik utalást is kaptunk volna az Egy új reményre.

453
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

A Star Wars: Skywalker kora legújabb tervein látható, hogy Rey jobban feltérképezi Owen Lars otthonát és ezenfelül egy másik utalást is kaptunk volna az Egy új reményre.

Kezdve Az ébredő Erővel és a Skywalker korával bezárólag számos utalást kaptunk George Lucas eredeti trilógiájára, éppen ezért jelentős kritikát kapott a folytatástrilógia, hogy ennyire a klasszikus trilógiára épített, nem volt önálló cselekményvezetése, csak a megszokott receptet ismételték új helyszíneken és új szereplőkkel, akiket a nosztalgiavonat miatt nem maradt idő megismerni közelebbről.

A film végén Rey visszatér Luke Skywalker szülőbolygójára, a Tatuinra, ahol felkeresi Lars otthonát és eltemeti Leia és Luke fénykardját a homokba. Szemmel láthatóan nagy változáson ment át Lars tanyája attól a képtől, mint amikor időrendben legutóbb láttuk az Egy új reményben. Az új koncepciós rajzokból kiderült, hogy Rey jobban felfedezte volna a helyet.

Adam Brockbank osztott meg néhány tervet Instagram-oldalán a film korai tervéről, amiből kiderült, hogy Rey részletesebben is szétnézett volna Luke gyerekkori szobájában, ahol még T-16 Skyhopper játékot is kezébe vette volna, amit a IV. részben láttunk. Ez a pillanat nagyon hasonló lett volna ahhoz, amikor Finn megtalálja a Marksman-H eszközt az Ezeréves Sólyom fedélzetén a VII. részben. A koncepcióból az is kiderült, hogy C-3PO kísérte volna el Reyt a Tatuinra.

Ezek a különleges pillanatok mennyi pluszt adtak volna a filmhez, nehéz megmondani így, hiszen ahhoz látnunk kellett volna, de valószínűleg ahhoz egy hosszabb történet és részletesebben kidolgozott jelenetre lett volna szükség.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események