Főoldal Sorozatok A The Last of Us készítői egy meglepő kéréssel fordultak az Ellie-t alakító Bella Ramseyhez a forgatás előtt
Sorozatok

A The Last of Us készítői egy meglepő kéréssel fordultak az Ellie-t alakító Bella Ramseyhez a forgatás előtt

A The Last of Us főszereplőjét játszó Bella Ramsey-t arra "bátorították, hogy ne játsszon" a játékkal a forgatás előtt

160
The Last of Us
Forrás: HBO

Bella Ramsey, aki az HBO közelgő The Last of Us adaptációjában a mindig önfejű Ellie-t kelti életre, elárulta, hogy a sorozat producerei azt kérték tőle, hogy a forgatás megkezdése előtt ne játsszon a játékkal. Bár ugyan szót fogadott a készítőknek, s nem nyúzta a kontrollert, más módot talált arra, hogy jobban megismerje a karakterét.

https://youtu.be/rBRRDpQ0yc0

A USA Todaynek nyilatkozva Ramsey kijelentette, hogy úgy kerülte meg a kérést, hogy a YouTube-on megnézett néhány részt a játékból. “Valójában arra biztattak, hogy ne [játsszam a játékot]” – mondta. “Az első meghallgatásom után megkérdezték tőlem: ‘Játszottad már?’. Erre én azt feleletem: ‘Nem’, mire ők azt mondták: ‘Maradjon is így’. Megnéztem néhány játékmenetet a YouTube-on, csak hogy belekóstoljak.”

Ramsey megosztott egy emlékezetes pillanatot is, ami közte és a The Last of Us másik főszereplőjét, Joelt alakító Pedro Pascal között történt.

De nagyon várom már, hogy megjelenjen. Olyan nagy része volt az életemnek. Egy teljes évig forgattam, ami elég hosszú idő, ha az illető mindössze 19 éves csak. Pedro a végén írt nekem egy kis levelet, amiben azt írta: ‘Milyen érdekes, hogy valami ilyen hatalmas és az életemre hatással lévő dologra ilyen korán sor kerül az életedben, és ilyen későn az enyémben’. Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon kedves észrevétel volt, és egyszerűen nagyon jól éreztem magam.

Bella Ramsey

Ramsey a Trónok harca karakterének, Lyanna Mormontnak az alakítása után vált népszerűvé. Azzal a szereppel igazolta, hogy fiatal kora ellenére bármilyen erős és harcias karaktert el tud játszani a kamera előtt. A The Last of Us készítői is felfigyelhettek rá, s talán éppen ezért választották Ellie – a szívósságáról ismert karakter – szerepére.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát. Az HBO sorozatában Storm Reid alakítja Riley Abelt, egy másik túlélőt, aki az első játék DLC-jének, a The Last of Us: Left Behindnak az egyik főszereplője.

A sorozat túlmutat majd az eredeti játék történetén, kibővítve a Naughty Dog által létrehozott univerzumot. A sorozat szereplőgárdájában a Parks and Recreationből ismert Nick Offerman is szerepel, valamint a korábban bejelentett sztárok: Anna Torv, Merle Dandrige, Nico Parker, Gabriel Luna, Jeffrey Pierce és Murray Bartlett. Ahogy azt a Summer Game Festen bejelentették, Ashley Johnson és Troy Baker, akik a játékokban Ellie és Joel hangját adták, szintén csatlakoztak a sorozathoz ismeretlen szerepekben.

A tíz részes The Last of Us-sorozatot valamikor 2023-ban mutatják be.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza
Előzetesek

Sárkányháborúra készülünk a Sárkányok háza 2. évad első előzetesében

Bemutatták a Sárkányok háza 2. évad első teaser előzetesét.

The Last of Us
Sorozatok

Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása

Jó hírrel szolgált a The Last of Us sorozatadaptáció alkotója a 2....

The Last of Us
Filmek

A rajongók elképzelték, milyen lesz Pedro Pascal Reed Richards szerepében a Fantasztikus Négyesben

Pedro Pascal kaphatja a Fantasztikus Négyes főszerepét, így elképzelték, milyen lenne Reed...

The Last of Us
BREAKINGFilmek

A hírek szerint Pedro Pascal ajánlatot kapott a Fantasztikus Négyes főszerepére, ő lehet Reed Richards

Több forrás is megerősítette, hogy Pedro Pascal tárgyal a Fantasztikus Négyes főszerepéről.