Wide Screen
Image default
Filmek

A The Batman a második évében jár majd, hogy Bruce Wayne szuperhős lett?

Bennfentes hírekre alapozva úgy tudni, hogy a The Batman története két évvel azután játszódik majd, hogy Bruce Wayne felvette a denevérjelmezt.

Matt Reeves rendező tegnap éjjel végre megmutatta a rajongóknak, hogy milyen lesz Robert Pattinson a Batman jelmezben, ám a nagy várakozásnak köszönhetően szigorú titoktartás előzi meg a filmet, noha annyit sikerült kihámozni a pletykákból, hogy Gotham hősét viszonylag fiatalon mutatja be majd a film, és egy trilógia első felvonását látjuk jövő nyáron.

Most azonban a The Wrap forrásai rávilágítottak néhány részletre. A lap úgy tudja, hogy a The Batman a Sötét lovag második évére összpontosít majd, azaz valóban azt látjuk, hogy Batman még nagyon gyerekcipőben jár a bűnözőkkel szemben, még most próbálja felfedezni képességei határait, valamint inkább a bűntények felderítésére fókuszál majd, szemben az nyers erővel és az okos eszközökkel. Ezt korábban már megerősítették, hogy az új film nem egy eredettörténet lesz, tehát itt már Batmanként ismerjük meg Gotham megmentőjét.

Ezt igazolják Matt Reeves korábbi kijelentései, miszerint egy detektívfilm lesz noir-stílusjegyekkel, vagyis valami olyan, amit eddig még nem láttunk egyik filmes változatban sem, bár videojáték fronton erről már láttunk játékot. A 2013-as Batman: Arkham Origins éppen ebben az időszakban játszódott, és ahol főként nem is Batman szuperképességein volt a hangsúly, hanem hogy mennyire jól vág az esze, és ügyesen göngyölíti fel az ügyeket. Nem tudni, hogy a játéknak és a filmnek lesz-e bármilyen köze egymáshoz, vagy hogy a titokban készülő új Batman-játék mennyiben érinti Matt Reeves történetét – bár inkább rebootról beszélnek már.

A sötét lovag főszerepét Robert Pattinson kapta, akit sokan az Alkonyatból a vámpírral azonosítanak, de mások mellett a Golden Globe-nyertes Jeffrey Wright Gordon rendőrfőnök szerepében, a Macskanő Zoë Kravitz lett, a film egyik gonosztevőjét Paul Dano kelti életre, aki Rébusz szerepét kapta, Andy Serkis lesz Alfred, Colin Farrell Pingvinként mutatkozik be, az újonnan csatlakozó John Turturro pedig Carmine Falcone karakter szerepében lesz látható.

A The Batman bemutatója 2021. július 25-én lesz.

The Batman

Még több a témában...

A Shazam! rendezője elárulta, miért nem a tradíciós DC logóval kezdődött a film

Kévés Bence Mihály

Zack Snyder elárulta, eredetileg milyen szerepet szánt Wonder Womannak a Batman Superman ellenben

Kévés Bence Mihály

Mikor folytatódik a The Batman, a Jurassic World 3., a Shang-Chi és más filmek forgatása?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat