Wide Screen
Image default
Filmek

A Star Wars-folytatástrilógiában egyszer sem mondták ki a franchise legfontosabb karakterének nevét

A Skywalker-saga főszereplőjét nem is említették a folytatásban.

A legendás Skywalker történet a végéhez ért tavaly télen, amikor a Disney bemutatta a folytatástrilógia harmadik felvonását, a Skywalker korát. Miután a Disney megvásárolta a Lucasfilmtől a Star Wars jogokat, 2015-ben bemutatta Az ébredő Erőt, majd két évvel később Az utolsó Jediket, köztük pedig úgynevezett antológiafilmeket láttunk, de meglepő módon, a Disney érában készült filmekben nem említették meg a Kiválasztott nevét, csak Darth Vaderét, pedig ez is Anakin Skywalker történetének folytatása.

Ez azért is olyan különös, hiszen a Star Wars: Skywalker kora marketingjében mindvégig hangsúlyozták, hogy a történet véget ér, ennek ellenére a legnagyobb Skywalker nevét meg sem említették a filmvásznon. Bár igaz, hogy Darth Vader a trilógia minden részében említve volt. Vader szerepet játszott abban is, hogy Kylo Ren letért az útról, s átállt a Sötét oldalra. Még Han is arról beszélt a filmben Leiának, hogy fiúkban, Ben Solóban túl sok van Vaderből. A Screen Rant hívta fel a figyelmünket, hogy egyik részben sem tesznek említést Anakin Skywalkerre.

Anakin Skywalker

Egyedül Maz Kanata tett utalást, amikor a fénykardot átnyújtotta Reynek, hogy ez egykor Luke apjáé volt, de ez minden. Arra már nem került sor, hogy kimondja Anakin nevét. A folytatásban Snoke többször is kimondja Vader nevét, hogy Kylo Ren lehet az új Vader, de csak mint Vader. Talán a legnagyobb elszalasztott lehetőség akkor volt, amikor Rey és Luke beszélgetnek a szigeten, hogy Vader megtért.

A harmadik részben Vader szintén jelen van, visszatér ikonikus sisakja is, ám a legnagyobb dolog, ami történt a filmben, az Palpatine visszatérése. A Sith sötét nagyúr volt felelős Anakin Skywalker „haláláért”, amikor a Kiválasztott letért az útról. Palpatine több jelenetét is kivágták a filmből, elképzelhető, hogy Kylo Rennel folytatott egyik beszélgetésben kimondták Anakin nevét, csak a Disney kivágta ezt az információt a filmből. A film végén megint csak egy megható pillanatra került volna sor, Rey mögött a korábbi jedik megjelentek volna, köztük Hayden Christensen alakításában Anakin is, ám ez is a kukában landolt – legalábbis erről beszélnek -, helyette csak Rey fejében hallottuk a franchise főszereplőjét.

Rey. Állítsd vissza az egyensúlyt, Rey, ahogy én tettem. Az Erő körbevesz, Rey. Hadd vezessen.

Anakin Skywalkert kisfiúként mutatták be a Tatuinon az előzménytrilógia első részében, akiről úgy gondolták, hogy ő a Kiválasztott, aki egyensúlyt hoz majd az Erőben. Később Luke és Leia apja lett. Engedett, és átállt a Sötét oldalra, ahol Darth Vader vált belőle. Bár mindhárom film tematikáját tekintve Anakin Skywalkerhez kötődik, mégsem tesznek rá említést.

Még több a témában...

Giancarlo Esposito már a The Mandalorian negyedik évados terveiről beszélt

Vigh Martin

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Daisy Ridley válaszolt arra a kérdésre, látjuk-e még Rey szerepében a jövőben

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat