Star Wars: Skywalker kora

Ezek voltak a Star Wars: Skywalker kora legnagyobb vendégszereplései

Világszerte mozikba került a Star Wars: Skywalker kora, mi pedig most kigyűjtöttük azokat a cameo szereplőket, akiket kiszúrhattatok a filmben.

Világszerte mozikba került a Star Wars: Skywalker kora, mi pedig most kigyűjtöttük azokat a cameo szereplőket, akiket kiszúrhattatok a filmben.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

A kritikusok körében nagyon megosztó lett a Skywalker kora, kapott hideget, meleget a film, de úgy tűnik, hogy a rajongók körében nagy népszerűségnek örvend majd a Skywalker-saga utolsó felvonása köszönhetően a fan service élménynek. A filmet még csak egy napja mutatták be a mozikban, de nyitóhétvégéjén fej-fej mellett lehet Az utolsó Jedikkel, akár 450 millió dollárt is forgalmazhat belőle a Disney.

Bármennyire is szeretnénk tagadni, a filmnek megvannak a hibái, hiszen a film megfelelési kényszerben szenved a rajongók előtt, akik Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik után valami ilyenre vártak, mint amit Chris Terrio és J.J. Abrams összehozott nekik a IX. részre. A film tele van ikonikus elemekkel és szereplőkkel, fénykard-párbajokkal, akciódús részekkel, a karakterek méltó búcsújával, illetve híres vendégszereplőkkel, melyekben még a legendás zeneszerző, John Williams is felbukkant, ahogy J.J. Abrams is.

Warwick Davis

A Birodalom és az Első Rend bukását ünnepelve a film utolsó képsoraiban visszatérünk az Endor holdra, ahol néhány ewokot is látunk a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatérből. Ahogy várható volt, a jelenetben visszatért az ewokok eredeti vezetője, Wicket W. Warrick, akit természetesen most is Warwick Davis keltett életre.

Mark Hamill

Ahogy várható volt, Mark Hamill visszatért a Skywalker-saga utolsó részében, aki Az utolsó Jedikkel ellentétben már sokkal optimistábban látja az Ellenállók és a Jedik jövőjét. Luke Skywalker egy fiatalabb alakjáról is látunk jelenetet, melyben éppen Leiát tanítja.

Jodie Comer

Jodie Comer

A Megszállottak viadalából ismerős színésznő is szerepet kapott a film egyik visszaemlékezésében, melyben Billy Howle színésztársával együtt Rey szüleit alakítják, akikkel Palpatine uralkodó egyik jedivadásza végzett. Howle karakteréről kiderült, hogy Palpatine fiát játszotta.

Lin-Manuel Miranda

Lin-Manuel Miranda

Egy népszerű zenész és zeneszerző, Lin-Manuel Miranda is az Ellenállók oldalán harcol. Miranda is betársult a Skywalker kora zeneírásába, de mint kiderült, a végső csatát követő jelenetben őt is kiszúrhatjuk a háttérben, amikor Rey, Finn és Poe Dameron találkoznak.

Denis Lawson

Denis Lawson

A színész Wedge Antilles (Denis Lawson) pilótaként vált híressé a klasszikus Star Wars-trilógiában, A Jedi visszatér nagy csatájában pedig vezető szerepet töltött be a Lázadók élén. Ő is visszatért, hogy végleg leszámoljanak a Birodalommal, akarom mondani a Végső Rend flottájával.

A porgok

Porg

A Skywalker kora minden korábbi résznél szeretne jobban megfelelni a rajongóknak, és ezek egy része működik is, kivéve azt, mikor Rey visszatér az Ahch-Tora, ahol egy pár porg nézi, miközben Rey és Luke Skywalker jedimester szellemével beszélget.

John Williams

John Williams

A legendás karmester, a Skywalker-saga összes részének zeneszerzője is visszatért az utolsó felvonásra, ám ezúttal nemcsak hangban, de képben is, hiszen Williams vendégszerepet kapott a filmben. A zeneszerzőt a Kijimin látjuk, miközben főhőseink Zorii Bliss-szel rohannak Babu Frikhez, a fűszercsempész droidhoz.

Harrison Ford

Han Solo

Harrison Ford karakterétől, Han Solótól már Az ébredő Erőben búcsút intettünk, mikor Kylo Ren megölte a végén. Han Solo kihagyta Az utolsó Jediket, de a galaxis legnagyobb pilótája váratlan szerepben visszatért a Skywalker korában. Han Solo szavai megerősítik Kylo Renben a Kef Bir óceánnal borított bolygón, hogy képes hátat fordítani a Sötét oldalnak, itt megint csak erős fan service van jelen, hiszen A Birodalom visszavág szavaival érvel.

J.J. Abrams

J.J. Abrams

D-O sok szerepet nem kapott a történetben, eltekintve attól az egytől, ami segített az Ellenállóknak megtalálni az Exagol planétát, a Sith-ek rejtekhelyét. Sajnos magyar szinkronnal nem jött át, hogy kinek a hangját kölcsönözte BB-8 új barátja, de aki angolul nézte meg, azok esetleg felfigyelhettek, hogy bizony J.J. Abrams volt az, aki vicces bemondásokat tett.

A Jedi nemzedék hangja

Qui-Gon Jinn

Mikor Rey végül csatlakozik a jedikhez, egy halom ismerős jedimester hangját halljuk. A jelenetben egy-két hangot azonnal felismerhettünk, de csak a stáblistát olvasva derült ki, hogy kiket hallhattunk.

  • Anakin Skywalker (Hayden Christensen)
  • Luminara Unduli (Olivia d’Abo)
  • Ahsoka Tano (Ashley Eckstein)
  • Aayla Secura (Jennifer Hale)
  • Adi Gallia (Angelique Perrin)
  • Mace Windu (Samuel L. Jackson)
  • Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor/Alex Guinness)
  • Yoda (Frank Oz)
  • Kanan Jarrus (Freddie Prinze Jr.)
  • Qui-Gon Jinn (Liam Neeson)

Ezek lettek volna a legnagyobb vendégszerepek a Skywalker korában, de ha esetleg rajtuk kívül kiszúrtatok volna még mást is, feltétlen írjátok meg nekünk komment formájában. A filmről készült spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok az oldalon.

Total
25
Shares
Previous Article

Új információk a Resident Evil 3 Remake kapcsán

Next Article
Hang nélkül 2.

Bemutatták a Hang nélkül második rész első teaser előzetesét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!