Wide Screen
Image default
Filmek

A Pokémon – Pikachu, a detektív lett minden idők legsikeresebb videojáték adaptációja

A kritikák olykor megosztóak lettek a Pokémon – Pikachu, a detektívről, de a rajzfilm szerelmeseit ez nem érdekelte.

A kritikák olykor megosztóak lettek a Pokémon – Pikachu, a detektívről, de a rajzfilm szerelmeseit ez nem érdekelte.

A Sega, a Capcom, a Ubisoft, a Blizzard, a Konami, egyszer mind-mind versenybe szállt már az első sikeres videojáték adaptáció címéért, de mindannyian kudarcot vallottak. Egészen mostanáig nem hittünk benne, hogy egy játék megállja helyét a mozikban, azonban a Nintendo és a Pokémon franchise közösen megtörte az évek óta tartó átkot, miszerint nem lehet videojátékot feldolgozni a mozikban. A Nintendonak ez a cím már csak azért is kiemelkedően fontos, mert 1993-ban először ők próbálkoztak a Super Mario Brothers címen áttörést elérni a mozikban.

De nem kell olyan régre visszamenni, elég csak feleleveníteni az elmúlt néhány évet, melyben számos stúdió próbálkozott több kevesebb sikerrel megvetni lábát a filmvásznon. A hőn áhított siker olyan nagy alkotásoknál sem nem jött össze, mint a Warcraft, a Michael Fassbender nevével fémjelzett Assassin’s Creed, még az Oscar-díjas Alicia Vikander Tomb Raider alakítása sem nyűgözte le a kritikusokat és a rajongókat, és az első előzetes alapján a Sonic, a sündisznónak is van oka félni, bár ott a rendező kijelentette, hogy mindent megtesznek a rajongókért, és újradizájnolják a karaktert.

A kritikák gyűjtőoldalán a film jelenleg 63%-on áll, amihez 211 kritikát vett alapul a Rottentomatoes, így ez is azt sugallja, hogy a Pókémon – Pikachu, a detektív messze jobb lett minden korábbi adaptációnál. Ha a tavalyi évet nézzük, akkor a két videojáték adaptáció, a Tomb Raider és a Rampage: Tombolás éppen hogy 52% fölött állt, miközben ha a 2016-os feldolgozásokat vesszük alapul, akkor a mérleg nyelve megint csak a Pikachu oldalára billen: Duncan Jonestól a Warcraft és Justin Kurzel Assassin’s Creed feldolgozása sem érte el a 30%-ot.

A Box Office adatok alapján is kijár a legjobbért járó cím, hiszen csak a Bosszúállók voltak képesek megállítani Pikachut nyitó hétvégéjén a mozikban, azonban már most több pénz folyt be a mozik kasszáiba, mint amennyiből elkészült a film. Ez talán előrevetít egy újabb univerzumot, méghozzá a Pokémon univerzumot, amire már a készítők is tettek utalást.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok az oldalon a Pokémon – Pikachu, a detektívről.

Még több a témában...

A brit Királyi Posta bélyegekkel tiszteleg a brit videójátékok előtt

Fonyódi Dávid

Megjelent a Shadow of the Tomb Raider: Definitve Edition!

Héja Szabolcs

Milyen lesz a 2020-as év a Ubisoft szempontjából?

Héja Szabolcs

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat