Wide Screen
Image default
Filmek

A Bosszúállók: Végjátékot 300 millió dollár választja el az Avatar rekordjától

Szolidan kezdett a Pokémon – Pikachu, a detektív, a Bosszúállók továbbra sem találtak legyőzőre a mozik kasszái előtt.

Három héttel a Bosszúállók: Végjáték bemutatója után sem találtak legyőzőre a Föld legnagyobb hősei az Észak-Amerikai mozikban, ahol 63,1 millió dollárral zártak a mozik kasszái. A Bosszúállók menetelését még a Pókémon – Pikachu, a detektív sem volt képes megállítani, azonban az első élőszereplős Pókémon-filmnek így sincs oka búslakodni, hiszen csak a tengerentúlon 58 milliót forgalmaztak belőle, amihez még ha hozzávesszük a nemzetközi jegyeladásokból befolyt összeget, akkor a film nagyságrendileg 170 millió dollárral nyitott első hétvégéjén (zárójelesen 150 millióból készült az adaptáció).

A figyelem középpontjában azonban a Bosszúállók: Végjáték áll, hiszen hétvégén már 2,49 milliárd dollárt is meghaladta a film összbevétele, ami azt jelenti, hogy mindössze 300 millió dollár választja el az Avatar mindenkori legnagyobb bruttó bevételétől. Elképzelhető azonban, hogy az Avatar egy ideig még marad az első helyen, hiszen a következő hetekben több nagy sikerű alkotást is bemutatnak, többek között jövő héten érkezik a John Wick: 3. felvonás – Parabellum, az azt követő héten a Disney élőszereplős Aladdinja, május végén pedig a Godzilla II. – A szörnyek királya, így nehéz megmondani, hogy a Bosszúállók letaszítják-e az első helyről James Cameron Avatar-filmjét.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon a Bosszúállók: Végjátékról, de összegyűjtöttük valamennyi általunk kiszúrt utalást a filmből, valamint megnéztük, hogy mely jeleneteket manipulálták az előzetesek és a marketing idejére.

Még több a témában...

KRITIKA: A galaxis őrzői

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Amerika kapitány: A tél katonája

Orosz Ferenc

Premierdátumot kapott a Fekete Özvegy-film, és borult a teljes 4. fázis menetrendje

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat