Főoldal Filmek A pletykák szerint a Tenet több időpontban kerül majd bemutatásra a mozikban
Filmek

A pletykák szerint a Tenet több időpontban kerül majd bemutatásra a mozikban

Az amerikaiak később válthatnak jegyet a Tenetre.

187
Tenet

A világ nincs könnyű helyzetben a koronavírus-járvány miatt, és a dolgok állása szerint még hosszú ideig együtt kell élnünk vele. Bár tavasszal az első felmérések még azt mutatták, hogy nyár közepén újra beindulhat az élet, a mozik kinyithatnak, ám az elmúlt hetekben az Egyesült Államokban és összességében az amerikai kontinensen ismét csúcsosodik a fertőzés. Pár hete egy kutatás rámutatott arra, hogy a helyzet akár 2021 közepéig is eltarthat.

A Warner Bros. és Christopher Nolan terve az volt, hogy a végsőkig kitartanak a Tenet bemutatója mellett. Végül többször is elcsúsztatták a premiert, legutóbb pedig határozatlan időre halasztották a bemutatót. Az viszont látszik, hogy Nolan továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az ő filmjét mutassák be elsőként a mozikban. A The Hollywood Reporter véleménye szerint a Tenet modelljét sokan másolhatják majd.

A stúdió abban reménykedik, hogy a szeptember első felében debütáló film Észak-Amerika nagyobb városaiban csaknem 200 millió dollárra tehet szert. Itt leszögeznénk, hogy ez egy nagyon optimista becslés, mert ha nézzük a tudósításokat, akkor napról-napra rosszabb a helyzet. Sőt, New Yorkban és Kaliforniában a mozikat sem akarják kinyitni, és ez nagy érvágás lenne.

Patrick Corcoran, a NATO alelnöke kommunikációjában úgy fogalmazott, hogy az elkövetkező hónapokban nem várható drasztikus változás, ezért új stratégiát kell kidolgozni.

Belátható időn belül néhány mozi kinyit, mások zárva maradnak, ami természetesen az idő múlásával változhat. Nem számítunk arra, hogy ez hónapokig változna, ezért el kell indulnunk.

Patrick Corcoran

A vezetők úgy ítélik meg a mostani helyzetet, hogy egy mentsvár lehet a mozikra nézve, ha úgynevezett „szakaszos formában” mutatják be a filmeket, vagyis nem egyszerre, hanem eltolt stratégiát követnek. Ez jelentősen csökkentené a marketing költséget, hiszen lassú ütemben, de világszerte elterjedne.

Miközben az Egyesült Államokban úgy gondoljuk, hogy mi állunk a világ közepén, valójában ez nem igaz. Nem várhatjuk el mindenkitől, hogy tökéletes legyen. Valós lehetőséget érzünk abban, hogy a dobozon túl is gondolkodjunk, s ne korlátozzuk az örökséget.

Patrick Corcoran

Ez nemcsak a Tenetre, hanem a Fekete Özvegy-filmre is érvényes lehet, vagyis elképzelhetőnek tartjuk, hogy nálunk hetekkel, vagy akár hónapokkal korábban mutassanak be filmeket. Nehéz megjósolni, hogy ez a modell mennyire lesz kifizetődő, de egyértelműen látszik, hogy a stúdiók ragaszkodnak a mozikhoz, hiszen még mindig az a fő bevételi forrásuk. Nyilvánvalóan a pandémia alatt a streamingszolgáltatók megmutatták méregfogukat, de a mérleg nyelve még nem billent az ő oldalukra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események