Tenet

A Tenet átlépte a 300 millió dollárt, de csak 45 milliót kasszírozott össze az Egyesült Államokban

Messze az egymilliárd dollártól.

Ha ilyen csúnya szóval lehet fogalmazni, akkor a Tenet kínkeservesen is, de átlépte a 300 millió dollárt az összbevételt tekintve, azonban sokkal inkább fájhat a Warner Bros. stúdiónak, hogy ebből mindössze 45 milliót forgalmaztak Észak-Amerikában. Ezek után nem csoda, hogy a nagyobb stúdiók letettek az idei bemutatókról, s a legnagyobb alkotásokat az év utolsó napjaira vagy 2021-re halasztották.

A hírek szerint globális viszonylatban a filmből 500 milliót kell forgalmazni, hogy megtérüljön Christopher Nolan legújabb alkotása, de csekély esélyt látunk erre a számokat elnézve. A box office adatokat olvasva a Tenet mindössze 6 millió dollárt hozott Amerikában a hatodik héten, ami borzalmas. A legtöbb moziban 12 hetes futást bérelt ki a filmnek a stúdió, ám a hétvége szomorú híre erre is hatással lesz. A Cineworld (Amerikában a Regal Cinemas) hétvégén megerősítette, hogy bezárja az összes amerikai és angliai mozit a járvány miatt.

A bemutató előtt az elemzők úgy kalkuláltak, hogy a film hazájában 55 millió dollárig nem áll meg. Az Egyesült Királyságban 20,9 millió dollárt forgalmaztak a filmből, ami a Dunkirk bevételeinek 26%-át teszi ki. Mivel a Cineworld intézkedései a szigetországot is sújtják. Nem valószínű, hogy a Tenetre költött pénz megtérül majd a stúdiónak.

Ezt szem előtt tartva most, egyre inkább beigazolódni látszik az a feltevés, hogy a Wonder Woman 1984 vagy a Dűne bemutatóiról le kell mondanunk idén, nagyon kockázatos lenne a Warner részéről két ilyen nagy kasszasikert ellőni ebben a nehéz időszakban. Sokkal biztosabb, ha 2021-re tolják.

Total
1
Shares
Previous Article
Mission: Impossible

Újabb öngyilkos mutatvány a Mission: Impossible 7. forgatásán: Tom Cruise és Hayley Atwell egy mozgó vonat tetején

Next Article

A PGA Tour 2K21 új meccstípusokkal és MyPLAYER felszerelésekkel emeli a tétet

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!