Tenet

Christopher Nolan úgy gondolja, hogy a stúdiók rossz tanúságot vonják le a Tenet bemutatójából

A stúdiók rosszul értelmezhetik a box office számokat.

A Tenet bemutatója után végre Christopher Nolan is megszólalt. Az elmúlt hetekben és hónapokban már annyit olvashattunk a film bemutatójával kapcsolatban, hogy a Warner Bros. jó döntést hozott-e, amikor a premier mellett döntöttek. Esetleg el kellett volna halasztani egy későbbi időpontra a filmet, ahogy láttuk más filmek esetében. A rendező szerint ebből a helyzetből más stúdiók is szeretnének tanulni, de rossz következtetést vonnak le a számokból.

Szeptember – volt ahol nyár végén már bemutatták a filmet – mindössze 350 millió dollárt sikerült összehoznia a Tenetnek világszerte, ami messze elmarad a várakozásoktól. Még rosszabb a helyzet, ha azt nézzük, hogy ebből valamivel több mint 50 milliót sikerült forgalmazni a tengerentúlon. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Észak-Amerikában a helyzet sokkal rosszabb, mint a világ más pontjain. A legnagyobb mozihálózatok nem nyitottak ki, illetve kevesebb férőhellyel üzemelnek a termek is. A szó szoros értelemben ezúttal elmaradt a kasszasiker, és jelenleg örülhet a stúdió, ha nullszaldósan ki tud szállni a filmből.

Természetesen mindenki felteszi a kérdést, hogy miért ragaszkodott annyira a nyár végi bemutatóhoz a stúdió, miért nem döntöttek az elcsúsztatás mellett, ahogy láttuk a Halálos iramban 9., a Fekete Özvegy vagy éppen a 007 Nincs idő meghalni filmeknél. Mind a Warner, mind pedig Nolan elsőként szeretett volna visszatérni a mozikba, ez pedig óriási kockázatot jelentett. A Los Angeles Times kérdezte erről a rendezőt, hogy mit gondol a számokról, és hogy miért gondolja úgy, hogy a stúdiók rosszul olvassák a számokat.

Aggódom, hogy a stúdiók téves következtetéseket vonnak le a bemutatóból – ahelyett, hogy azt vizsgálnák, hogy hol működött a film jól, és hogyan biztosíthatna számunkra is szükséges bevételt, de azt vizsgálják, hogy hol nem érte el a COVID előtti elvárásokat, és ezt ürügyként kezdik használni, hogy figyelembe vegyék őket, hogy a világjárvány következtében mi mindent elszenvednek ahelyett, hogy beszállnának a játszmába és alkalmazkodnának a körülményekhez – más szavakkal újjáépítenék az iparágat.Christopher Nolan

Nolan rendkívül őszintén mondta ki saját véleményét. Nyilvánvaló azért nem látták annyian a filmet, mert a mozinézők nem érzik jól és biztonságban magukat a filmszínházakban a koronavírus-járvány idején, ebből fakadóan pedig a stúdiók nem tesznek szert elég nagy összegre, így a nagy hollywoodi blockbustereket sorra tolják el 2021-re.

Christopher Nolan
Total
2
Shares
Previous Article

TESZT: Yakuza: Like a Dragon

Next Article

PORTRÉ: Matthew McConaughey, romantikus filmek sztárjából az egyik legkiválóbb drámai színész

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!