Wide Screen
Image default
Filmek

Christopher Nolan ezért nem akarta, hogy eltolják a Tenet bemutatóját

Csak egy szót mondunk: Tenet.

A Tenet rendezője, Christopher Nolan a végsőkig kitartott legújabb filmje bemutatója mellett, de a koronavírus-járvány miatt elkerülhetetlen lett a csúsztatás. A filmet a tervek szerint jövő héten mutatták volna be világszerte, ám a Warner Bros. előbb július végére, majd augusztus 13-ára halasztotta a premiert. Az ok egyértelmű, de hogy miért ragaszkodnak a korai dátumhoz, nem volt világos. Több cikket is olvasni lehetett arról, hogy Nolan foggal-körömmel ragaszkodott a korai bemutatóhoz.

Nolan azt akarta, hogy a Tenet legyen az első film, amivel megnyitnak a mozik a járvány után. A The Hollywood Reporter birtokába jutott néhány részlet arról, hogy mi vette rá a rendezőt erre a döntésre, hogy az ő filmjét mutassák be először a COVID-19 lecsengése után. A lap úgy tudja, hogy június elején egy videokonferenciára került sor Nolan és a Warner vezetői között, ahol számos forgatókönyvet átbeszéltek a lehetőségekről. Az egyes napoknál párba állították a nyereséget és a veszteséget, és számításba vették, mivel járna, ha több hónappal eltolnák a premiert.

[Nyilvánvalóan nem a pénzről van szó, annál inkább arról] a vágyról, hogy a Warner legyen az első nagy stúdió, ami visszatér a mozikba, hogy megmutassa ebbe a formába vetett hitét, és szolidaritását a mozikkal, amikor megengedik nekik, hogy kinyissanak és azt mondják, készen állunk.

Nolan végül beleegyezett, hogy eltolják a premiert, hiszen nem maradt más választása, miután az Egyesült Államokban ismét nőtt a fertőzöttek száma, és több kormányzó is megtiltotta a szórakoztató intézmények kinyitását.

Nagyon büszkék vagyunk a Tenetre, és már alig várjuk, hogy a rajongók is lássák a mozikban. Ugyanakkor csak azt akarjuk, hogy a nézők akkor menjenek mozikba, amikor az államok és a helyi szervek azt mondják, biztonságban újra kinyithatnak a mozik.Toby Emmerich

Elemzők szerint a Tenet akár 30 millió dollárral is nyithat első hétvégéjén, amivel talán a stúdió is kibékülne a helyzet után. De ez nagyon messze van attól, amivel a Warner számol, a stúdió 400 millió dollárral érné be, ennyi lenne az az összeg, amit szeretnének kisajtolni a filmből világszerte.

Még több a témában...

Christopher Nolan még a forgatás alatt is titokban tartotta a Batcycle-t

Vigh Martin

UPDATE: A Warner Bros. bejelentette, hogy augusztus 26-án a világ 70 országában mutatják be Tenetet

Vigh Martin

A Tenet jöhet augusztus végén több európai országban, köztük Magyarországon is

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat