Főoldal Filmek Nagy bajban a Mulan és a Tenet bemutatója is, miután New York kormányzója nem akarja megnyitni a mozikat
FilmekBREAKING

Nagy bajban a Mulan és a Tenet bemutatója is, miután New York kormányzója nem akarja megnyitni a mozikat

Korai volt az öröm, lefújják a Mulan és a Tenet bemutatóját is?

205
Tenet Mulan

Az egyezség úgy szólt egy stúdió bennfentes jelentése szerint, hogy a mozik 80%-ának ki kell nyitni júliusban, különben a Warner Bros. és Christopher Nolan el fogja tolni a Tenet bemutatóját. Bizonyos értelemben ez már megtörtént, hiszen a július közepére meghirdetett premiert július végére tolta a stúdió, de még itt is nagyon óvatosan fogalmaztak. Úgy tűnik azonban, hogy komolyan veszélybe került mind a Tenet, mind a Mulan bemutatója, miután Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem szeretné megengedni, hogy bizonyos üzletágak, beleértve a mozikat kinyissanak júliusban.

Miközben Magyarországon és a világ több országában is enyhítettek a korlátozásokon, több mozi is lassan kinyit – hazánkban jövő héten nyit a Cinema City is -, addig az amerikai kontinensen továbbra is szükségállapot uralkodik. Andrew Cuomo kormányzó a héten többször is elmondta, hogy bizonyos vállalkozások nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen helyzetben megnyissanak. A mozik mellett az edzőtermek, kaszinók, illetve szórakoztató- és kalandparkoknak továbbra is fenn kell tartaniuk a korlátozást. Eközben az Egyesült Államok nyugati partvidékén, Kaliforniában a kezdeti szigorításokon lassan engednek, s ott fokozatosan nyitják újra az üzletágakat – de meddig?

Nem túl biztató a kilátás a mozikra nézve, hiszen a Disney július közepén készül bemutatni a Mulant, és ahogy már mondtuk, hogy Tenet is egy hónap múlva nyitna a mozik kasszáinál. A szakma elemzői egyre inkább kételkednek abban, hogy elegendő mozit sikerül kinyitni addigra. Az egyik legnagyobb múlttal bíró box office figyelő cég, az Exhibitor Relations elemzője, Jeff Bock sem fűz sok reményt a két premierhez.

Négy hétre vagyunk a Mulan bemutatójától, s reklámokra lenne szükség. New York, valószínűleg Los Angeles vagy San Francisco és Florida sincs számításba véve miután fertőzések ismét emelkedtek, és ez mind rossz hír. Hacsak a dolgok nem csökkennek az elkövetkező két hétben, nem gondolom, hogy a Disneynek lenne más választása, mint újra eltolni a Mulan bemutatóját.

Szakértők már korábban is beszélgettek arról, hogy a Disney egy újabb csúsztatás után valószínűleg már nem próbálja meg mozikban bemutatni a filmet, inkább a Disney+ streamingszolgáltatót választja. A CNBC csütörtök reggel már felvetette, hogy a Disney bármelyik percben meghozhatja a döntést, s törölheti a bemutatót. Tovább ront a nyári filmek esélyén az is, hogy egy a napokban készített felmérésből kiderült, az amerikaiak csaknem fele nem fogja felkeresni a mozikat az újranyitás után, más szóval a stúdiók blockbustereket így nem fognak bemutatni, óriási bukást könyvelnének el egy ilyen elhamarkodott döntéssel, inkább kivárnak. Ezt teszi most a Warner Bros., előbb megvárják, miként dönt a Disney, s utána döntenek a Tenet sorsáról.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jégvarázs 2.
Filmek

A Disney egyszerre dolgozik a Jégvarázs 3. és 4. részén

A Jégvarázs több folytatásán is dolgozik a Disney.

Dwayne Johnson
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk...

The Walt Disney
Filmek

A Disney 100. születésnapja alkalmából nagyszabású kampányra készül

A Kívánság című filmmel kezdetét vette a Disney ünnepi kampánya.