Főoldal Filmek A Warner Bros. nem kockáztat, elhalasztották a Tenet bemutatóját
FilmekBREAKING

A Warner Bros. nem kockáztat, elhalasztották a Tenet bemutatóját

Végül csak eltolták a Tenet bemutatóját.

446
Tenet
Forrás: Warner Bros.

Az elmúlt időben több egymásnak ellentmondó hírt lehetett olvasni Christopher Nolan legújabb sci-fi filmjéről, a Tenetről, hogy mikor kerül a mozikba. Legutóbb még a Warner Bros. stúdió is bizonytalan volt, merthogy a második előzetes végén nem adták meg, mikor kerül mozikba a film, csak úgy hivatkoztak rá, hogy hamarosan. Úgy tűnik, a stúdió nem meri megkockáztatni a július hónap közepét, tartanak attól, hogy nem nyitnak meg időben a mozik, és a nézők sem tolonganak majd a vetítésekre a járvány után.

A stúdió és a filmrendező a végsőkig kitartott a Tenet bemutatója mellett, mert mikor a koronavírus-járvány elérte az Egyesült Államokat, a filmstúdiók sorra mondták le a bemutatókat, tolták el egy későbbi időpontra, mások akár egy évet is képesek voltak halasztani a nagy blockbustereknél. Azonban a mai napig július 16-ai dátum szerepelt a film mellett, ám néhány perccel korábban a Színháztulajdonosok Országos Szövetsége közleményt adott ki a döntéssel kapcsolatban.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Warner Bros. partnerünkkel a filmrajongók egy új generációjának lehetőséget kínálunk arra, hogy élvezzék a filmet olyan formában, ahogy eredetileg látni szerették volna – a nagy képernyőn. Az elmúlt hónapokban folyamatosan tájékoztattuk a Warner Bros. stúdiót a munkáról, vagyis a színházak újranyitásáról, ami összhangban áll a kormányzati egészségvédelmi és biztonsági előírásokkal. Várjuk, hogy a nézők élvezzék a Tenetet július 31-én a világ minden pontjáról.

A stúdió korábban ultimátumot adott a forgalmazóknak, csak abban az esetben hajlandók bemutatni a filmet nyár közepén, ha a mozik 80 százalékát megnyitották, beleértve New York, Chicago, Los Angeles és San Francisco nagyvárosokat is. Egy hónappal a film bemutatója előtt azonban ez még mindig bizonytalan volt, hiszen a koronavírus-járvány miatti korlátozások továbbra is életben vannak. Még kérdőjeles, hogy ez mennyiben befolyásolja a Wonder Woman 1984 augusztusi bemutatóját, esetleg ott is halasztják, illetve hogy a Disney miként reagálja le, a Mulan bemutatóját is eltolják, vagy a Disney+ streamingszolgáltatón mutatják be inkább.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?