Főoldal Filmek A Warner Bros. továbbra is keresi a Tenet új premierdátumát?
Filmek

A Warner Bros. továbbra is keresi a Tenet új premierdátumát?

Még mindig nem dőlt el a Tenet sorsa, hogy lesz-e júliusi bemutató.

431
Tenet
Forrás: Warner Bros.

Annak ellenére, hogy egy nemrég megjelent jelentés szerint a mozik időben és kellő százalékban ki fognak nyitni júliusra, egy új jelentés azt állítja, hogy a Warner Bros. felkészül arra az esetőségre is, mi lenne ha az amerikai nagyvárosokban a mozik mégsem nyitnak ki időben. Úgy szól az egyesség, hogy a világ mozijainak csaknem 80 százalékát meg kell nyitni júliusra, beleértve Los Angeles, New York, Chicago és San Francisco város termeit, s éppen az utóbbi városok miatt vannak kétségei a stúdiónak.

A Business Insider osztotta meg a NATO jelentését, melyben az Egyesült Államok filmszínházaival foglalkozó csoport abban bízik, hogy 90 százalékban meg fogják nyitni a mozikat júliusra. Ez egészen magas szám, de a cikk felhívta egy fontos részletre a figyelmet, mégpedig hogy a maradék 10 százalékot éppen a nagyvárosok teszik ki, amitől a Warner is retteg.

A Collider a korábbi hírek ellenére is úgy gondolja, hogy a Tenet nem fog júliusban a mozikba kerülni, hiszen a stúdiók nem engedhetik meg, hogy egy ilyen nehéz helyzet után a legnagyobb városok mozijait ne nyissák meg, amivel úgy dollármillióktól esnek majd el. Az sem segít a helyzeten, hogy a közösségi távolságtartás szabályai szerint egy teremben kevesebb néző ülhet majd be, vagyis mindenkinek érdeke, hogy a lehető legtöbb mozi üzemeljen, s így tudják biztosítani a biztonságot és a nézőszámot.

Amit érdemes megjegyezni, hogy azt hallottunk, valójában el fogják halasztani a Tenet bemutatóját, és a Warner Bros. éppen most próbál egy új időpontot találni a filmnek, ami nehéz, hiszen a naptár tele van nagyfilmekkel. Ezért nem volt premier a legújabb előzetes végén. De hány film lehet nagyobb, mint Nolan legújabb filmje? A Tenet még mindig helyet cserélhet a Wonder Woman 1984 augusztusi bemutatójával, vagy esetleg a Dűnével, ami decemberben kerül a mozikba, mindössze három nappal Tom Cruise Top Gun: Maverick előtt.

A rendező korábban már elmondta, hogy nem szívesen tolná el a film bemutatóját, és mindenki azon van, hogy a Tenet legyen az újrakezdés első filmje, amit bemutatnak a mozikban. A Disney is nagy figyelemmel követi a Warner lépését, hiszen a Mulan egy hétre követné, de már ott is hallani olyan híreket, hogy talán nem kockáztatják meg, s biztosra mennek, inkább a Disney+ szolgáltatón fogják bemutatni a filmet. A következő hetekben minden kiderül majd.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...