Főoldal Filmek A Disney fontolgatja, hogy a Mulan egyenesen digitálisan legyen elérhető, hogy ezzel maximalizálják a bevételeket
Filmek

A Disney fontolgatja, hogy a Mulan egyenesen digitálisan legyen elérhető, hogy ezzel maximalizálják a bevételeket

A Mulan élőszereplős film mégis a Disney+ platformon lesz elérhető?

445
Mulan

A Wall Street egyik legjobb elemzője úgy számolja, hogy a Disney nem fogja megkockáztatni a július végére tervezett élőszereplős Mulan bemutatóját, s annak érdekében, hogy a lehető legtöbb profitot termelje úgy döntött, hogy online fogják bemutatni a filmet. Telefonbeszélgetésben Michael Nathanson, Craig Moffett és Nick Del Deo ezt vitatták meg, hogy milyen esélyei lehetnek Niki Caro filmjének, ha a nyáron mozikban mutatják be, amennyiben júliusra kinyitnak majd.

A szórakoztató ipar hónapokra leáll a koronavírus-járvány hatására, azonban a következő hetekben sorra nyitják meg a kalandparkokat, június végére pedig várhatóan több mozit is megnyitnak. Legalábbis ebben bízik a Warner Bros., hiszen a Tenet bemutatója ettől függ – a világ mozijainak 80 százalékát ki kell nyitni júliusra, különben lefújják a premiert -, de a Disney is nagy figyelemmel követi az eseményeket. A Wall Street elemzői szerint sokkal kedvezőbb lenne számukra, hogy a $200 millióból készült produkciót közvetlenül a Disney+ streamingszolgáltatón mutatnák be.

Nathanson elmondása szerint a Disney már azzal is kibékülne, ha a 2019-es év nagy blockbusterei milliárdos bevételei után a Mulan a felét összehozná. Folyamatosan nő a bizonytalanság, vajon a mozik nyitása után a rajongók visszatérnek-e a színházakba idén nyáron, s erre még a Mulan sem garancia, hogy sokakat visszacsalogatnak a termekbe. Még ha a mozik az Egyesült Államok területén kinyitnak júliusra, egyre nagyobb az esélye annak, hogy az ország nagyobb városai, New York, Los Angeles, Chicago és San Francisco augusztus közepéig nem fogják megnyitni a kapukat a nézők előtt, rosszabb esetben akár őszig is elhúzódhat a szórakoztató ipar felélesztése.

Arra is kitértek a szakértők, amennyiben a Disney kitart a mozis bemutató mellett, akkor jelentős költséggel kell számolni, hiszen sok alkalmazottat be kell vonni a marketing újraélesztésébe, ám ezt valószínűleg kerülni szeretné a stúdió, nem vállalja be egy ilyen kemény időszak után. Nem gondolják, hogy ez opció lehet most a mikiegeres cég számára. Alternatívaként azt fontolgatta az elemző, hogy a stúdió talán már meg is vitatta annak esélyeit, hogy a Trollok a világkörül sikere után a Mulan is egyenesen PVOD formában kerüljön bemutatásra. A legjobb alkalom erre a Labord Day, azaz a munka ünnepe lehet, amit mindig szeptember első hétfőjén ünnepelnek az Egyesült Államokban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.