Főoldal Filmek Christopher Nolan szerint baj nem a nézőkkel van, ha nem értik a Tenet cselekményét
Filmek

Christopher Nolan szerint baj nem a nézőkkel van, ha nem értik a Tenet cselekményét

Nem értetted a Tenet-et? A rendező elismerte, hogy nem a nézőkkel volt baj.

484
Christopher Nolna
Forrás: Warner Bros.

Christopher Nolan több műsorban és újságnak is interjút adott a napokban, miközben nagyban kampányol az Oscar-jelölt Oppenheimer mellett. Így került szóba a 2020-as Tenet című filmje is, amivel voltak problémák, de a rendező bevallotta, nem várja el a közönségtől, hogy megértsék a filmet, mert nem volt tökéletes.

Fellélegezhetnek azok, akik eddig úgy tettek, mintha értenék a Tenet-et, mivel Nolan kijelentette, hogy a közönségnek nem kell teljesen értenie a filmet. A The Late Show With Stephen Colbert műsor vendége volt Nolan, amikor is elismerte, hogy gyakran olyan filmeket készít, amelyeket nehéz értelmezni vagy többféleképpen lehet.

Nem kell mindent megérteni a Tenetben. Nem minden érthető. Kicsit olyan, mintha azt kérdezném, hogy tudom-e, mi történik a totemmel az Eredet végén. Kell, hogy saját elképzelésem legyen róla, hogy érvényes és produktív bizonytalanságot keltsen, de a lényeg éppen az a bizonytalanság.

Christopher Nolan

A filmkészítéssel kapcsolatban kiemelte, hogy inkább az “élményre” koncentrál, mintsem arra, hogy egy rejtélyt megoldjunk a történet során. Elég csak egy filmjét megnézni, hogy megértsük üzenetét, de az még jobb, ha utána néhány gondolatán rágódnak a nézők.

Ha megtapasztalod a filmem, akkor érteni fogod. Tényleg így gondolom. Azt hiszem, amikor az emberek frusztráltak voltak az elbeszéléseim miatt a múltban, az abból jött szerintem, hogy kissé nem értették a lényegét. Nem a kirakós játékot kell megfejteni. Ez egy élmény, amit át kell élni, lehetőleg moziban, de otthon is megteszi.

Christopher Nolan

A Tenet volt Nolan 11. játékfilmje, és sokáig úgy tűnt, hogy a rendező 22 éves pályafutatása csúcsát jelenti majd a film, de a narratíva hibái és a rossz időzítés miatt elmaradt az elismerés. A filmet elsőként mutatták be, ahogy kinyíltak a mozik a koronavírus-járvány középén.

Christopher Nolan
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

6 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?

Oppenheimer
Filmek

Többórás extra tartalommal érkezik az Oppenheimer digitális és lemezes kiadása

Megerősítették, hogy mikor jelenik meg digitális és lemezes formában az Oppenheimer.