Főoldal Játékok A Microsoft és a Sony megállapodott, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető legyen PlayStationön
JátékokBREAKING

A Microsoft és a Sony megállapodott, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető legyen PlayStationön

Véget ért az elkeseredett csata a Call of Duty PlayStation változatáért, mivel a Sony aláírt egy megállapodást a Microsofttal.

290
PlayStation 5 Call of Duty Modern Warfare II

Július 16-án a Sony megállapodott a Microsofttal, hogy az Activision Blizzard felvásárlása után is biztosítva legyen a Call of Duty PlayStation konzolokra is. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója közölte a Twitteren, hogy kötelező érvényű megállapodást kötöttek a Sonyval a Call of Duty franchise PlayStation változatairól.

Örömmel jelentjük be, hogy a Microsoft és a PlayStation kötelező érvényű megállapodást írtak alá arról, hogy az Activision Blizzard felvásárlását követően a Call of Duty továbbra is a PlayStation rendszerén marad. Várakozással tekintünk a jövő elé, ahol a játékosoknak világszerte több választási lehetőségük lesz kedvenc játékaikhoz.

Phil Spencer

A bejelentéshez csatlakozott Brad Smith, a Microsoft elnöke is. Szerinte a kezdetektől fogva elkötelezettek voltak azzal kapcsolatban, hogy a Call of Dutyt az akvizíció lezárta után is továbbra is fenntartsák minden platformon.

A Sonyval kötött megállapodás nagyon hasonló lehet ahhoz, amelyet korábban a Nintendóval írt alá a Microsoft. Még 2022 decemberben kötöttek egy 10 évre szóló szerződést, amelynek értelmében kiadják majd a Call of Dutyt Nintendo Switchre és az új Nintendo konzolokra is, miután lezárták az Activision Blizzard felvásárlását. A Microsoft ugyancsak engedményeket tett a felhőszolgáltatások licenceinek eladására az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban, hogy mihamarabb átmenjen az akvizíció.

Az FTC vs Microsoft per során kiderült a korábbi levelezésekből, hogy Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója és a PlayStation feje szerint egyáltalán nem aggódik azon, hogy a Call of Duty nem lesz elérhető PlayStationön. Augusztusban pedig Ryan és Spencer is leveleztek az Activision játékaival kapcsolatban, hogy melyek maradjanak PlayStationön, de Ryan nem volt elégett a megajánlott listával. Más levelezésekből pedig az derült ki, hogy Ryan azt mondta az Activision vezérigazgatójának, Bobby Koticknak, hogy nem akar új szerződést a Call of Dutyról, csak blokkolná az egész akvizíciót. Sőt arról is volt szó, hogy a Sony akár nem osztaná meg a PlayStation 6 terveit az Activisionnel, ha a Microsofthoz kerülnek. A tárgyalás során Phil Spencer végül eskü alatt vallotta, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető lesz PlayStationön. A Sonytól kiszivárgott adatokból pedig kiderült, hogy PlayStationön milliók játszanak a Call of Duty valamelyik részével, sőt 1 millióan csak emiatt az egy játék miatt vették meg a Sony konzolját.

Az akvizíció már tizennyolc hónapja tart és nagyon úgy tűnik, hogy jövő héten végre lezárják. A szerződéskötés határideje július 18-a. A Microsoftnak már csak a brit versenyhivatallal (CMA) kell megállapodnia a felhőalapú streaming jogokról és ezzel minden akadály elhárul, hogy az Activision Blizzard teljesen az Xbox Game Studios alá tartozzon.

ws Microsoft Xbox Activision Blizzard 1920x1080 230711 072829
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Call of Duty: Black Ops 6
Játékok

Nem, nem lesz 310 GB a Call of Duty: Black Ops 6 mérete

Az Activision tisztázta az új Call of Duty fájlméretéről szóló pletykákat.

Days Gone
PlayStation

Kiderült, hogy miért nem kaphat folytatást a Days Gone

A Sony sosem rajongott igazán a zombis játékért.

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...