Főoldal Játékok A bíróság elutasította az FTC fellebbezését, zöld utat kapott az Activision Blizzard felvásárlása
JátékokBREAKING

A bíróság elutasította az FTC fellebbezését, zöld utat kapott az Activision Blizzard felvásárlása

A héten másodszor is vereséget szenvedett a bíróságon az FTC. A Microsoftnak már csak a brit versenyhivatallal kell megállapodnia, hogy végre lezárhassák az Activision Blizzard-ügyletet.

286
Microsoft Activision Blizzard
Forrás: Microsoft

Rossz hír ez az FTC-nek, jó hír a Microsoftnak. Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) másodszor is megkísérelte blokkolni a Microsoftnál az Activision Blizzard felvásárlását, miután július 11-én elveszítették a pert. Az FTC július 12-én fellebbezte Corley bíró döntését a Kilencedik Kerületi Fellebbviteli Bíróságnál, azonban a bíróság ezt magyar idő szerint július 15-én hajnali 4-kor elutasította.

A Microsoft reagált is a hírre:

Nagyra értékeljük, hogy a Kilencedik Kerületi Bíróság gyors választ adott, elutasítva az FTC-nek az ügylet további késleltetésére irányuló indítványát. Ezzel egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a célvonalhoz a globális szabályozási felülvizsgálatok maratonján.

mondta Brad Smith, a Microsoft elnöke a The Verge-nek adott nyilatkozatában.

A fellebbviteli bíróság döntése értelmében a Microsoft zöld utat kapott, hogy másfél év után lezárhassa a 68,7 milliárd dolláros akvizíciót az Activisionnel. Erre július 18-ig van határideje, ellenkező esetben újra kell tárgyalnia a feltételeket az Activision Blizzarddal és 3 milliárd dollár kártérítési díjat kell fizetnie, ha az Activision el akar állni a felvásárlás elől, vagy egyszerűen csak hagynia kell, hogy az üzlet határideje magától meghosszabbodjon, amennyiben ebbe mindkét fél belemegy.

A korábbi megnyilvánulásaikból nem ez látszik, mind a Microsoft, mind az Activision szeretné végre lezárni az ügyletet. Már július 12-én megjelent a közösségi médiában, hogy az Activision hirtelen visszamenőlegesen kijavította a régebbi Call of Duty játékait Xbox 360-as konzolokon. Ez jelezheti azt is, hogy az Activision már készül arra, hogy a játékaik bekerülnek az Xbox Game Passba.

A Microsoftnak azonban még egy akadályt kell elhárítania, ez pedig a brit versenyhivatal. A brit Verseny- és Piacfelügyelet (Competition and Markets Authority, CMA) még áprilisban blokkolta az akvizíciót, azóta velük is megy a jogi csatározás. Ám a legutóbbi hírek szerint a Microsoft kész megállapodni a CMA-val. A brit hatóság leginkább a felhőalapú streaming piac miatt aggódik és akár augusztus 29-ig is kitolnák a végső határozat meghozatalának határidejét. A CMA azután döntött így, hogy a Bloomberg megszellőztette a hírt, hogy a Microsoft már fontolgatja a brit felhőalapú streamingjogok eladását egy helyi távközlési, szerencsejáték- vagy internetes vállalatnak, hogy lezárhassa az Activision-üzletet az Egyesült Királyságban.

Akárhogy is, a Microsoftot már napok válasszák el attól, hogy övék legyen a teljes Activision Blizzard. Jövő héten talán végre lezárul ez az ügy is.

Microsoft Xbox Activision Blizzard
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Call of Duty: Black Ops 6
Játékok

Nem, nem lesz 310 GB a Call of Duty: Black Ops 6 mérete

Az Activision tisztázta az új Call of Duty fájlméretéről szóló pletykákat.

Indiana Jones and the Great Circle
Játékok

Izgalmas előzetest kapott az Indiana Jones and the Great Circle

Indy a Himaláján csap össze a nácikkal ezúttal.