Főoldal Játékok Phil Spencer megesküdött, hogy PlayStationön is lesz még Call of Duty
Játékok

Phil Spencer megesküdött, hogy PlayStationön is lesz még Call of Duty

Az Xbox Game Studios vezérigazgatója eskü alatt vallotta, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető lesz PlayStation 5-ön, azután is, hogy a Microsoft felvásárolta az Activisiont.

971
playstation xbox call of duty

Bírósági meghallgatáson vett részt június 23-án Phil Spencer, az Xbox Game Studios vezérigazgatója. Az FTC vs Microsoft perben, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) blokkolja az Activision Blizzard felvásárlását a Microsoftnál. A bíróságon számos meglepő információ látott napvilágot a napokban.

Spencert az FTC jogi képviselője kérdezte ki tárgyaláson. A vezérigazgató megjegyezte, hogy az Activision népszerű multiplayer játéksorozatát, a Call of Dutyt nem áll szándékukban eltávolítani a PlayStation konzolokról, hiszen a játékosok ezt már nehezményezték és sértené az Xbox márkát is.
Spencer aztán eskü alatt is vallotta, hogy a Call of Duty marad PlayStation 5-ön is.

Felemelném a kezem, bármit megtennék. Az én elkötelezettségem és a vallomásom az, hogy a Call of Duty jövőbeli verzióit továbbra is szállítani fogjuk Sony PlayStation 5-re is.

– mondta Corley bírónak a bíróságon.

Az FTC jogi képviselője majd újra megkérdezte Spencert, hogy akkor is eskü alatt vallaná, ha nem ismerné a Sony feltételeit.

Igen, ez a célom. Ha azt próbálja javasolni, hogy a Sony megváltoztathatja a feltételeket, hogy hogyan szállítjuk a játékokat a saját platformján, akkor ez megtiltaná, hogy az ő platformjukon szállítsuk a játékokat.

– felelte Phil Spencer.

Az FTC képviselője arról is faggatta Spencert, hogy miért különbözik a Call of Duty PlayStationre vonatkozó szerződése a Sony szokásos szerződéseitől. Spencer szerint a Sony jelentős kötelezettségvállalásokat kér, még akkor is, ha ők tisztában lennének azzal, hogyan is kell egy játékot kiadni PlayStationre.

A tárgyalás első napján a Microsoft képviselője közzé tett egy bizalmas beszélgetést a Sony és a PlayStation vezetői között, amely szerint ők egyáltalán nem aggódnak attól, hogy a Call of Duty netán Xbox exkluzív lenne.

phil spencer xbox microsoft
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

Hi-Fi Rush
Xbox

Így magyarázkodott az Xbox vezetője a stúdió bezárások miatt

Kisebb léptékű játékokat szeretnének az Xbox konzolon és a Microsoft is lefaragna...

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 továbbra sem érhető el 177 országban, a fejlesztő próbálja megoldani a helyzetet

Hiába lépett vissza a Sony, a játék továbbra sem játszható a világ...