Főoldal Játékok Phil Spencer megesküdött, hogy PlayStationön is lesz még Call of Duty
Játékok

Phil Spencer megesküdött, hogy PlayStationön is lesz még Call of Duty

Az Xbox Game Studios vezérigazgatója eskü alatt vallotta, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető lesz PlayStation 5-ön, azután is, hogy a Microsoft felvásárolta az Activisiont.

96
playstation xbox call of duty

Bírósági meghallgatáson vett részt június 23-án Phil Spencer, az Xbox Game Studios vezérigazgatója. Az FTC vs Microsoft perben, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) blokkolja az Activision Blizzard felvásárlását a Microsoftnál. A bíróságon számos meglepő információ látott napvilágot a napokban.

Spencert az FTC jogi képviselője kérdezte ki tárgyaláson. A vezérigazgató megjegyezte, hogy az Activision népszerű multiplayer játéksorozatát, a Call of Dutyt nem áll szándékukban eltávolítani a PlayStation konzolokról, hiszen a játékosok ezt már nehezményezték és sértené az Xbox márkát is.
Spencer aztán eskü alatt is vallotta, hogy a Call of Duty marad PlayStation 5-ön is.

Felemelném a kezem, bármit megtennék. Az én elkötelezettségem és a vallomásom az, hogy a Call of Duty jövőbeli verzióit továbbra is szállítani fogjuk Sony PlayStation 5-re is.

– mondta Corley bírónak a bíróságon.

Az FTC jogi képviselője majd újra megkérdezte Spencert, hogy akkor is eskü alatt vallaná, ha nem ismerné a Sony feltételeit.

Igen, ez a célom. Ha azt próbálja javasolni, hogy a Sony megváltoztathatja a feltételeket, hogy hogyan szállítjuk a játékokat a saját platformján, akkor ez megtiltaná, hogy az ő platformjukon szállítsuk a játékokat.

– felelte Phil Spencer.

Az FTC képviselője arról is faggatta Spencert, hogy miért különbözik a Call of Duty PlayStationre vonatkozó szerződése a Sony szokásos szerződéseitől. Spencer szerint a Sony jelentős kötelezettségvállalásokat kér, még akkor is, ha ők tisztában lennének azzal, hogyan is kell egy játékot kiadni PlayStationre.

A tárgyalás első napján a Microsoft képviselője közzé tett egy bizalmas beszélgetést a Sony és a PlayStation vezetői között, amely szerint ők egyáltalán nem aggódnak attól, hogy a Call of Duty netán Xbox exkluzív lenne.

phil spencer xbox microsoft

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?