Főoldal Játékok A Sony nem osztja meg a PlayStation 6 terveit az Activisionnel, ha a Microsoft felvásárolja őket
Játékok

A Sony nem osztja meg a PlayStation 6 terveit az Activisionnel, ha a Microsoft felvásárolja őket

Újabb érdekes információ jelent meg a több mint egy éve húzódó felvásárlásról.

333
PlayStation 5

Az információ az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának (Federal Trade Commission, FTC) eljuttatott bizalmas jelentésből szivárgott ki a közösségi médiába. Jelenleg az FTC blokkolja azt 68,7 milliárd dolláros üzletet, amely során a Microsoft felvásárolná az Activision Blizzardot.

A jelentés 34. oldalán olvasható egy mondat Jim Ryantől, a PlayStation vezetőjétől.

Egyszerűen nem kockáztathattuk, hogy egy olyan vállalat, amely egy közvetlen versenytárs tulajdonában van, hozzáférjen ezekhez a [PS6] információkhoz.

– mondta a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója.

Ryan tovább fejtegeti, hogy szerinte a felvásárlást követően az Activison elsődleges célja az Xbox-üzletág optimalizálása lesz, szemben a saját üzletágával. A teljes vallomás lényegében arról szól, hogy Ryan szerint az Activision nem használná ki teljes mértékben a PlayStation 6 összes funkcióját, amennyiben a vállalatot felvásárolja a Microsoft. Ráadásul a Sony, a konzol rendkívül érzékeny jellege miatt nem adna ki részleteket a jövőbeli PlayStation 6 funkcióiról és fejlesztői készleteiről sem az Activisionnek.

A fenti információk az FTC ajánlására érkeztek, amely a Microsoft/Activision felvásárlás blokkolását javasolta. Mind a Microsoft, mind az Activision közölte, hogy tervezi a döntés megfellebbezését.

Hivatalosan még nem jelentették be a következő PlayStation 6 konzolt. Az Insider Gaming korábban írta, hogy az új konzol valamikor 2028-ban érkezhet, de a Sonynál már tervben lehet egy félgenerációs PlayStation 5 Pro is, amely akár 2024 karácsonyán is jöhet.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.