Főoldal Játékok Az Activision hibázott, amiért nem adták ki a Call of Duty-t Nintendo Switchre
Játékok

Az Activision hibázott, amiért nem adták ki a Call of Duty-t Nintendo Switchre

Bobby Kotick szerint rosszul mérték fel a hordozható játékkonzolt a megjelenése előtt.

210
Call of Duty Nintendo Switch

Negyedik napja tart az FTC vs Microsoft per, amely azután jött létre, hogy az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) blokkolta az Activision Blizzard felvásárlását a Microsoftnál. Június 28-án tanúvallomást tett a bíróságon Bobby Kotick is, az Activision Blizzard vezérigazgatója. Kotick elismerte, hogy hibázott abban, hogy nem adták ki a Call of Duty játékokat Nintendo Switchre.

Rosszul döntöttem. Amikor megláttam a Switch prototípusát, az más volt.

mondta Kotick a tanúk padján.

Elmondása szerint úgy gondolta, hogy a Nintendo túl sokat próbálkozik a Switch-tel, és hogy nem lesz sikeres. A Switch elődjét, a Wii konzolt Kotick sokra tartotta, arra még jelentek meg Call of Duty játékok, azonban Switch korai prototípusa nem győzte meg az Activision vezérigazgatóját.

Szerintem a Wii volt a legkülönlegesebb videójáték-rendszer, amely valaha készült. Amikor láttam a Switch prototípusait, aggódtam… sok mindent próbáltak megvalósítani. Nem hittem, hogy sikeres lesz.

– mondta az Activision Blizzard vezérigazgatója.

A Nintendo Switch végül óriási siker lett, közel 125 millió példányt adtak el belőle világszinten, amely a Nintendo második legsikeresebb konzolja lett a DS után. Őket csak a Sony PlayStation 2 konzolja előzi meg a sorban, mint minden idők legsikeresebb konzolja. A Nintendo játékai sorra rekordokat döntenek meg a Switchen, a májusban megjelent The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomból három nap alatt 10 millió példányt adtak el. Kotick elismerte a Switch sikerét.

Valószínűleg ez minden idők második legnagyobb videójáték-rendszere.

– mondta Kotick.

Az Activision elmulasztotta a lehetőséget, viszont a Microsoft biztosan elkészíti a Call of Duty Switch verzióját, hiszen erre egy 10 évre szóló megállapodást írtak alá a Nintendóval 2023 februárjában. Ez a megállapodás attól függ, hogy a Microsoftnak sikerül-e felvásárolnia az Activision Blizzardot.

Kotick úgy vélte, hogy a Microsoft képes lenne elkészíteni a Call of Duty olyan verzióját, amely jól futhat a Nintendo hordozható játékkonzoljának gyengébb hardverén. Amennyiben meghiúsulna az akvizíció a Microsofttal, úgy a jövőben esetleg megfontolnák a játék kiadását a Switch utódjára.

Valószínűnek tartom, hogy egy új Nintendo konzolra készül majd Call of Duty-játék. Konkrét terveket nem mondhatok, de annyit elárulhatok, hogy fontolóra vesszük.

– mondta Bobby Kotick.

Azt azonban megerősítette, hogy a Call of Duty-nak nem az okostelefon az elsődleges platformja. Ugyan elérhető mobilokra a Call of Duty: Mobile, de ezt nem az Activision stúdiói csinálták, hanem megbízták vele a kínai Tencent egyik csapatát. Kotick szerint eljön majd az idő, amikor nagyon sok tartalom lesz elérhető mobilon, de még nem tartunk ott.

A Modern Warfare II-t telefonon játszani olyan lenne, mintha egy hűtőszekrényt használnánk széfként.

– válaszolta az az Activision Blizzard vezérigazgatója.
Bobby Kotick Activision Blizzard
Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Call of Duty: Black Ops 6
Játékok

Nem, nem lesz 310 GB a Call of Duty: Black Ops 6 mérete

Az Activision tisztázta az új Call of Duty fájlméretéről szóló pletykákat.

Star Wars Hunters
Nintendo

Már elérhető a Star Wars: Hunters

Megjelent az új mobilos Star Wars játék.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.