x
Filmek

A Marvel Studios producere elárulta, hogy mi lesz Fekete Párduc sorsa

Csak egy Királya van a stúdiónak, és az Chadwick Boseman.

A Marvel Studios producere elárulta, hogy mi lesz Fekete Párduc sorsa
  • Publishednovember 14, 2020

A Marvel Fekete Párducát alakító Chadwick Boseman halálhíre nemcsak a rajongókat rázta meg nyár végén, de a Disneyt is. Bennfentes hírekre hivatkozva úgy tudjuk, hogy a stúdiót annyira váratlanul érte a színész halála, hogy nem tudják eldönteni, mihez kezdjenek a Fekete Párduc 2. résszel. A filmet még 2019 nyáron jelentették be a D23 Expón.

A színész halála nemcsak a rajongókat, de a stúdiót is sokkolta. A Marvel Studios nyár óta gyászolja Királyukat, így eddig nem különösen foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy mi lesz a már bejelentett Fekete Párduc 2. sorsa. Miközben a készítők gyászoltak, a rajongók elméletek gyártásába fogtak, hogy mi lehet T’Challa sorsa a Marvel Moziverzumban. A közelmúltban több pletyka is felütötte fejét, hogy mi történhet Vakanda királyával.

Az egyik legnépszerűbb teória, hogy digitális dublőrrel fogják majd életre kelteni a karaktert a filmvásznon, legalábbis a film nyitójelenetében, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy valaki másnak – mondjuk testvérének – átadja a Fekete Párduc címét. Ezzel kapcsolatban múlt héten megjelent egy hír a világhálón, most azonban a Clarin kérdéseire válaszolt a Marvel Studios ügyvezető alelnöke, Victoria Alsonso.

Csak egy Chadwick van, és nincs velünk. Sajnos a mi királyunk a való életben meghalt, nemcsak a kitalált világban. Egy kis időt szántunk arra, hogy milyen történettel térünk vissza, és mit teszünk annak tiszteletére, ami velünk történt, ami olyan váratlan volt, annyira fájdalmas, és annyira szörnyű.

Alaposan át kell gondolnunk, hogy mit és hogyan csinálunk, valamint át kell gondolnunk, hogyan fogjuk tiszteletben tartani a franchise-t.

Victoria Alsonso

Ahogy azt korábban is gondoltuk, a Marvel Studios emléket állít majd Boseman előtt, nem fogják digitálisan életre kelteni. Ryan Coogler rendező visszatér az első rész után, aki tavaly októberben úgy fogalmazott, hogy a történet még csak most kezd körvonalazódni. Egy másik lehetőség, hogy kiírnak egy castingot, s másik színésszel játszatják el a szerepet, de ami sokkal logikusabb lépésnek tűnik, hogy a második rész T’Challa halálával kezd, majd Shuri veszi át a karakter szerepét, ahogy arra láttunk példát a képregényekben is. Letitia Wright erre még nem akar gondolni, de ez lehet az egyik legjobb megoldás.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.