Főoldal Filmek A Marvel Studios állítólag visszahozná az eredeti Bosszúállókat, és még Kang leváltásán is elgondolkodtak
Filmek

A Marvel Studios állítólag visszahozná az eredeti Bosszúállókat, és még Kang leváltásán is elgondolkodtak

Tanácstalan a Marvel, hogy mi legyen a folytatással, és még azzal is eljátszottak, hogy visszahozzák Vasembert és Fekete Özvegyet.

833
Bosszúállók
Forrás: Marvel Studios

A Marvel Moziverzum jelenlegi helyzetével nemcsak a rajongók, de állítólag még a Marvel Studios vezetői sincsenek kibékülve. Egyértelmű, hogy az eddig olajozottan működő Marvel gépezetébe porszem került, és perpillanat nem találják a kiutat az erdőből. A pletykák akkor erősödtek fel, amikor tavasszal letartóztatták Jonathan Majorst, Kangot, a Hódítót alakító színészt, és ezért teljesen át kellett dolgozni az MCU menetrendjét.

A legfrissebb hírek szerint a Marvel Studios vezetői még azt is fontolóra vették, hogy visszatérnek a gyökerekhez. A Variety új riportja hosszasan foglalkozik az MCU-t övező pletykákkal, hogy gondban vannak a vezetők, és különösen a Bosszúállók: Végjáték utáni időszakot vizsgálták. Állítólag a vezetőket leginkább az foglalkoztatja, hogy mihez kezdjenek a kialakult helyzettel, és erre az egyik megoldást abban találják, hogy visszahozzák az eredeti Bosszúállókat a régi szereplőgárdával.

A beszámoló szerint ez azt jelenti, hogy a rajongók legnagyobb örömére visszatérhetne Robert Downey Jr. Vasemberként, és Scarlett Johansson is újra Fekete Özvegy lehetne. A Marvel Studios még nem “kötelezte el magát” erre a drasztikus javaslatra. Ez részben annak köszönhető, hogy rendkívül drága mulatság lenne, mivel a színészek híresen magas összeget kérnek egy szerepért. A Variety forrásai szerint Downey Jr. 25 millió dollárt kért a Vasember 3. szerepéért – és akkor még nem beszéltünk a juttatásokról és kompenzációról.

Nem kis dolog lenne visszahozni az eredeti Bosszúállókat. A Végjáték tökéletes lezárás volt egy korszaknak és sok karakter számára a véget is jelentette. Ugyanakkor a Multiverzumnak köszönhetően egyszerűen és gyorsan kivitelezhető lenne, hogy feltámasszák a rajongók szeretett hőseit, és feltehetően a pénz sem jelentene akadályt, ha így döntenének a vezetők. Erre a Marvel füzeteiben is láttunk példát, hogy meghalt hősöket feltámasztottak, akkor miért lenne máshogy ez a filmvásznon.

Nem tagadhatják le, hogy dráma kezd úrrá lenni a Marvel Studiosnál. Az első aggasztó jelet márciusban láttuk, amikor váratlanul kirúgták Victoria Alonsót, a vizuális effektek részleg vezetőjét, aki a kezdetektől erősítette a csapatot. Alonso a Marvel egyik legbefolyásosabb producere volt. Akkor arról szóltak a hírek, hogy Alonsót szerződésszegés miatt rúgták ki, amiért producerként dolgozott az Amazon Studios Oscar-díjra jelölt argentin drámájának, az 1985 című filmnek a munkálatain. A Variety forrásai szerint teljesen más miatt döntöttek így. Az utóbbi években sok kritika érte a minőséget, különösen a VFX miatt támadták sokan a stúdiót. Alonso felelt a Marvel Studios produkcióinak utómunkájáért, és vezetőként ő felelt a vizuális effektek és animációs részleg teljesítményéért is. Az Amazon: Ügyvéd félkész előzetese nagy visszhangot váltott ki, amit utólag javítani kellett, de a látvány miatt rendkívül sok kritikát kapott A Hangya és a Darázs: Kvantumánia is.

Itt megjegyeznénk, hogy más források szerint Alonso volt a bűnbak az MCU forgatókönyv-problémái miatt is. Az Amazon: Ügyvéd eredeti forgatókönyvében például Tatiana Maslany átalakulása csak a 8. epizódban történt meg, és amikor átírták a forgatókönyvet, hogy többet mutassanak Amazonból, akkor egyik napról a másikra kellett összeszedni a művészekből álló csapatot, és ez extra terhet rótt a VFX-művészekre. Túlhajszolt munkatempóról számoltak be, gyakori volt a 12 órás munkarend.

“Az úgynevezett rossz VFX, amit látunk, a félkész forgatókönyvek miatt volt” – mondta egy meg nem nevezett forrás a Variety-nek. “Erről nem Victoria tehet. Ez Kevin [Feige], és aki még Kevin felett van. Ezeket a problémákat már a gyártás előtti időszakban meg kellett volna oldani”.

Úgy tűnik, hogy ezeket a problémákat még mindig nem sikerült megoldani, ennek issza most meg a levét a készülő Penge is. A reboot forgatókönyvét többször át kellett dolgozni, legutóbb a teljes csapatot kirúgták, és új írók kezébe került a projekt. A Variety jelentése szerint kevesebb mint 100 millió dollárt költenek a filmre, ami azért meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az Oscar-díjas Mahershala Ali milyen összegeket szokott elkérni egy főszerepért.

És akkor még nem beszéltünk Jonathan Majors letartóztatásáról. Majors sorsáról még mindig nem döntöttek, de több forgatókönyv is készült. A leggyorsabb az lenne, ha újraosztanák Majors szerepét és a folytatásban valaki más játszaná Kangot, így nem kéne módosítani az MCU későbbi produkcióit. De állítólag felmerült az is, hogy a folytatásban leváltják Kangot és egy másik gonosztevőre építenek, erre Victor Doom remek választás lenne, aki több ízben is kapcsolódik a Fantasztikus Négyeshez és az X-Menekhez.

Bosszúállók: Végjáték
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.