Főoldal Filmek Victoria Alonso, a Marvel Studios egyik vezető személye 17 év után távozik a válalattól
Filmek

Victoria Alonso, a Marvel Studios egyik vezető személye 17 év után távozik a válalattól

A vizuális effektek csapatát vezető Victoria Alonso távozik a Marvel Studiostól.

485
Victoria Alonso

A Marvel Studios komoly csapást szenvedett el, miután megerősítést nyert, hogy Victoria Alonso 17 év után távozik a cégtől. A The Hollywood Reporter elárulta, hogy Victoria Alonso, a Marvel Studios hosszú ideje magas beosztásban dolgozó vezetője múlt pénteken távozott a cégtől.

Alonso távozásának okáról egyelőre nincs hír, de a kezdetektől fogva része volt az MCU-nak, 2006-ban csatlakozott a Marvel Studioshoz a vizuális effektek és az utómunka vezetőjeként. A Marvel Studios korai filmjeinek társproducere volt – kezdve a 2008-as Vasemberrel -, majd 2012-ben a Bosszúállók executive producere lett. Ugyanezt a szerepet töltötte be az összes későbbi megjelenésnél, és a Disney+ tévésorozatokban is nagy szerepet vállalt. 2021-ben Alonsót a fizikai és utómunka, a vizuális effektek és az animációs gyártás elnökévé léptették elő.

A hivatalos közleményre még várnunk kell, hogy mi állt a döntés hátterében, de egyesek úgy gondolják, hogy ebben szerepet játszhatott az a sok kritika, ami az elmúlt években érte a stúdiót. A Marvel Studios többször is azzal a problémával találta szembe magát, hogy korábbi VFX-művészek kritizálták a stúdió munkakörülményét a szoros határidők és a bérezés miatt. Kétségtelen, hogy ez sokszor a végeredményen is megmutatkozott, a korábbi produkciókhoz mérve néhány éve a filmek és a sorozatok vizuális effektjei jelentősen romlottak.

Alonso hozzájárulása és tapasztalata a Marvel Studiosnál azonban felbecsülhetetlen volt. Nagy érvágás lehet ez a stúdió számára, főleg ha azt nézzük, hogy egy olyan időszakban mondott fel az egyik vezető producer, amikor éppen a The Multiverse Saga kellős közepén járunk. Azt is figyelembe kell venni, hogy a The Infinity Saga után nem úgy kezdődött a Marvel Moziverzum következő nagy fázisa, ahogy azt sokan remélték.

Victoria Alonso Ant Man 2 Premiere Carpet GettyImages 1463655643 H 2023
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.