Close


Közelgő események

Filmek

A Shazam! Az istenek haragja gyenge kritikái után a rendező valószínűleg végzett a szuperhősökkel egy időre

A rendező most szeretne valami újat kipróbálni vagy visszatérni a horror gyökereihez.

A Shazam! Az istenek haragja gyenge kritikái után a rendező valószínűleg végzett a szuperhősökkel egy időre
  • PublishedMarch 21, 2023

A Shazam! Az istenek haragja rendezője, David F. Sandberg csalódott, és most arra készül, hogy hosszú szünetet tart a szuperhősfilmektől, miután a Shazam! folytatása gyenge kritikai fogadtatásban részesült. A kritikák mellett a bevételi számokban is megmutatkozott, és még az előrejelzésekhez is mérve is gyengébben nyitott a film világszerte.

A folytatást múlt héten mutatták be a mozikban, a gyatra nyitóhétvége után Sandberg rendező közösségi oldalán tett közzé egy hosszabb gondolatmenetet, hogy mit várhatunk a következő években. Nem rejtette véka alá, hogy mennyire csalódott a premiert követően, és most arra készül, hogy visszatér a horror gyökereihez.

“A Rotten Tomatoeson most kaptam a legalacsonyabb kritikai pontszámot és a legmagasabb közönségpontszámot ugyanarra a filmre” – írta Sandberg. “Nem számítottam arra, hogy a kritikákat tekintve megismétlődik az első film esete, de azért egy kicsit meglepődtem, mert szerintem ez egy jó film. Hát igen. Ahogy már egy ideje mondogatom, nagyon várom, hogy visszatérjek a horrorhoz (valamint kipróbáljak néhány új dolgot). Hat év Shazam után egyelőre végeztem a szuperhősökkel.”

A Rotten Tomatoes pontszámaiban valóban nagy eltérést figyelhetünk meg a Shazam! Az istenek haragja kritikusi pontszámai és a nézői pontszámok között. A kritikusok átlaga jelenleg 52%-on áll, míg több mint 1000 rajongói értékelés szerint a film közönségpontszáma 88%.

Sandberg a Shazam-család előtt főként természetfeletti horrorfilmeket forgatott, többek között a 2016-os Amikor kialszik a fény és a 2017-es Annabelle: Teremtés című filmeket, és mindkét film viszonylag magas pontszámokat hozott a kritikákat összesítő oldalon. Bár a rendező szeretne visszatérni a horrorhoz, Sandberg gyorsan leszögezte, hogy hálás a DC-nél töltött munkájáért.

Csak hogy tisztázzuk, egy pillanatig sem bánom, hogy megcsináltam a Shazam-filmeket. Olyan sokat tanultam, és igazán csodálatos emberekkel dolgozhattam együtt. Örökké hálás leszek, hogy kettőt is rendezhettem belőlük! Nagy kihívást jelentettek, de értékes tapasztalatokkal gazdagodtam. Az egyik dolog, amit már nagyon vártam, hogy elszakadjak a szuperhősökről szóló online diskurzustól. Sok minden nagyon stresszel, és jó lesz, ha nem kell többé erre gondolnom.

David F. Sandberg

Megfigyelhetünk egy tendenciát az elmúlt időből, amikor negatív kritikák után egy filmen dolgozó személy kiáll a nyilvánosság elé, Sandberg mellett A Hangya és a Darázs: Kvantumánia forgatókönyvírója osztotta meg gondolatait a világgal. Jeff Loveness úgy fogalmazott, hogy “nagyon szomorú” a rossz kritikák miatt, és a következőket mondta a The Daily Beastnek: “Őszintén szólva, ezek a kritikák megleptek…. Eléggé mélyponton voltam… Nem születtek jó vélemények, és azt mondogattam az olvasásuk közben, hogy mi a f*sz…”

Shazam! Az istenek haragja
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.