Wide Screen
Image default
Filmek

A Karib-tenger kalózai két színésze osztotta meg gondolatait a Johnny Depp nélküli folytatásról

A széria két korábbi szereplője osztotta meg a gondolatát a franchise jövőjéről, ami Johnny Depp nélküli készül.

A széria két korábbi szereplője osztotta meg a gondolatát a franchise jövőjéről, ami Johnny Depp nélküli készül.

A Karib-tenger kalózai sorozat a története során eddig 4.5 milliárd dollárt hozott a Disney számára, amely figyelemreméltó teljesítmény, főleg annak függvényében, hogy a filmek alapötletét egy vidámparkbéli látványosság szolgáltatta. Még a legutóbbi darab, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja is termelt világszerte megközelítőleg 800 millió dollárt, ám sokáig úgy tűnt, hogy a közeljövőben nem igazán várható új projekt a franchise berkein belül. Legalább egy félresikerült újraindítása volt már a sorozatnak a közelmúltban, úgy tűnik tehát, hogy a Disney számára, ha nem is elsődleges cél, de mindenképp egy megfontolandó alternatíva a franchise felélesztése. A stúdió mindezt azonban Johnny Depp nélkül képzeli el.

Jack Sparrow kapitány egészen idáig a filmek arca volt, ezek után nehéz elképzelni, hogy hogyan is működhetne egy új film az 56 éves színész nélkül. Nemrégiben lehetőségem nyílt néhány olyan színésszel beszélgetni, akik feltűntek A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka első részben, a nekik szegezett kérdéseim pedig leginkább a széria Depp nélküli folytatásáról szóltak. Vince Lozano, aki egy bombázó kalózt, Jacoby-t játszotta a filmben, úgy gondolja, hogy lenne ráció valami markánsan új elindításában, ám nagy hiba lenne, ha Jack Sparrowt egy másik színésszel akarnák eljátszatni.

Johnny Depp, illetve az egész eredeti szereplőgárda annyira erőteljes és ikonikus volt, hogy nagyon nehéz lenne nélkülük elképzelni egy A Karib-tenger kalózai filmet, ugyanis szinte eggyé váltak a franchise-zal. Ha a Disney valami teljesen újban gondolkodna, egyértelműen támogatnám, ám véleményem szerint bátorság lenne Jack Sparrow-t egy másik színésszel eljátszani.
Vince Lozano

A folytatással kapcsolatos pletykák egyelőre egyértelműen azt mutatják, hogy amennyiben Johnny Depp távozik, akkor a legendás kalózkapitány is, ám mivel nagyon kevés konkrét információval rendelkezünk, igazán semmilyen eshetőséget sem szabad kizárni. Vince Lozano hozzátette, hogy van néhány olyan karakter, például Batman, akit számtalan színész eljátszott már, és mindannyian hozzátettek valami újat a figurához. Jack Sparrow egyelőre biztosan nem olyan, mint Batman, de talán egy napon olyanná válhat.

Néhány kérdést feltehettem Martin Klebbának is, aki Marty karakterét alakította az összes részben. A színész első gondolata pedig az volt, hogy Depp egyértelműen pótolhatatlan. Gyakorlatilag Sparrow kapitány, illetve Depp volt a franchise éltető ereje. Hozzátette, hogy amennyiben egy új főszereplőben gondolkodik a stúdió, mindenképp egy nagy nevű színészre lesz szükség ahhoz, hogy a rajongók egyáltalán esélyt adjanak az elkövetkezendő filmeknek.

Egy részem azt gondolja, hogy ez az egész olyan, mintha Jézus nélkül akarnánk Jézusról filmet csinálni, de ki tudja, ha radikálisan más irányba menne a dolog, talán érdekes is lehetne. Mindenesetre, biztosan szükség lesz egy valóban nézőcsalogató névre, ugyanis közel sem biztos, hogy a sztori évek múltán is bevinné a rajongókat a moziba, ha nem valami olyan projektről lenne szó, mely mögé valóban fel lehet sorakozni.
Martin Klebba

Nem csupán a fentebb említett két színész az, akik szeretnék látni Depp visszatérését, a rajongók számtalan petíciót indították már, melyben követelik a Disneytől az 56 éves színész visszahozatalát.

Mióta a Rhett Reese, és Paul Werninck által alkotott írócsapat a kilépés mellett döntött, nem túl sok információval rendelkezünk, hogy a Disney milyen irányba hajózik tovább, ám a franchise túl sikeres ahhoz, hogy a mikiegeres cég egyszerűen lemondjon róla.

Egyelőre nem tudhatjuk, hogy utoljára hallottunk-e Jack Sparrow kapitányról, ám arra jó esély mutatkozik, hogy valamilyen formában újra vitorlát bonthatunk majd a kalózokkal.

Jack Sparrow Johnny Depp

Még több a témában...

Margot Robbie lesz az új A Karib-tenger kalózai főszereplője

Kévés Bence Mihály

Amber Heard teljes jogi csapata felállt exférje, Johnny Depp ellen folytatott rágalmazási eljárásban

Kévés Bence Mihály

A Karib-tenger kalózai producere sem biztos benne, hogy Johnny Depp visszatér a folytatásban

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat