Főoldal Filmek A Disney vevő A Karib-tenger kalózai “furcsa” forgatókönyvére
Filmek

A Disney vevő A Karib-tenger kalózai “furcsa” forgatókönyvére

Készül az új A Karib-tenger kalózai, de vajon Jack Sparrow kapitánnyal?

510
A Karib-tenger kalózai

Craig Mazin, a The Last of Us showrunnerje megerősítette, hogy bedobott egy forgatókönyvet A Karib-tenger kalózai rebootjához, amire a Disney nem mondott nemet annak ellenére, hogy “túl furcsára” sikerült a sztori, és most úgy tűnik, hogy a sztrájkok után talán vitorlát bonthatnak.

A Karib-tenger kalózai-franchise eddig több, mint 4,5 milliárd dollárt hozott világszerte, amivel minden idők 15. legnagyobb bevételét hozó filmsorozata. Még lenyűgözőbb, hogy ez volt az első olyan filmes franchise, amihez két vagy több olyan folytatás is készült, amelyek 1 milliárd dollár feletti bevételt hoztak, és ezzel olyanokat előzött meg, mint a Marvel szuperhőseit és a Transformereket.

Sokáig jól ment a franchise szekere – akarom mondani hajója -, de Johnny Depp és Amber Heard zűrös – és a nyilvánosság előtt zajló – válása keresztbetett, és valószínűleg Jack Sparrow kapitány nem tér vissza többet. Bár a film producere többször elmondta, hogy párhuzamosan több film is készül és ebből az egyikben szerepel Johnny Depp karaktere, de őszintén szólva kevés összeget tennénk rá, hogy látjuk még a Karib-tengeren.

Rendszerint előkerül a téma, hogy mikor jön az új film. A reboot, ami akár női főszereplős is lehet Margot Robbie-val a főszerepben, de sajnos ezzel kapcsolatban sem hallottunk sok jót. Sőt, egyesek szerint teljesen elvetették a tervet, és egy időre pihenőre küldik a szériát. Tegnap azonban új híreket kaptunk egy másik filmről, amin még az írói és színész sztrájkok előtt dolgoztak.

A The Last of Us showrunnerje a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy még a világjárvány előtt felvetette a hatodik rész ötletét, a Disney pedig úgy döntött, hogy zöld utat enged a projektnek. Amikor viszont kezdett formát ölteni, a sztrájkok keresztbetettek a kalózoknak.

Megmutattuk, és azt gondoltuk, hogy ezt semmiképp sem veszik meg, túl furcsa. És bevették! Aztán egy fantasztikus forgatókönyv készült, és beütött a sztrájk, és mindenki pihenőre ment.

Craig Mazin

Az eredeti sorozat Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) kalandjait követte, Hector Barbossa (Geoffrey Rush), Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) és Joshamee Gibbs (Kevin McNally) társaságában.

A franchise 2003-ban indult A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmmel, amely világszerte 654 millió dolláros bevételt hozott. Az első rész sikere után a Disney két folytatással, köztük a 2006-os Holtak Kincse és a 2007-es A világ végén című filmmel folytatta. 2011-ben jött Az ismeretlen vizeken, és 2017-ben a széria legrosszabbul teljesítő Salazar bosszúja.

A Karib-tenger kalózai

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...

Fortnite Marvel
BREAKINGJátékok

A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba

A Disney több évre szóló milliárd dolláros üzletet kötött az Epic Games-szel.