x
Close


Közelgő események

Filmek

Még nem kell temetni a Margot Robbie főszereplésével készülő A Karib-tenger kalózait

Dolgoznak A Karib-tenger kalózai folytatásán, egyszerre két filmen is.

Még nem kell temetni a Margot Robbie főszereplésével készülő A Karib-tenger kalózait
  • Publisheddecember 2, 2022

Múlt hónapban Margot Robbie úgy fogalmazott a Vanity Fairnek, hogy a női főszereplős új A Karib-tenger kalózai meghalt, nem fogják elkészíteni, most azonban Jerry Bruckheimer producer pontosított a színésznő kijelentésén, hogy még nem kell temetni a franchise rebootját.

A Collidernek adott interjújában Bruckheimer elmondta, hogy a női főszereplővel készülő film sorsáról egyáltalán nem döntöttek még, magyarul a projektet nem seperték szőnyeg alá, és ha összeáll a forgatókönyv, benne van Margot Robbie, akkor talán a Disney zöld utat enged a projektnek.

Úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton visszatérünk ehhez a forgatókönyvhöz. Két különböző történetet dolgoztunk ki, és a női főszereplős élvez nagyobb előnyt, úgyhogy azon dolgozunk, hogy megpróbáljuk elkészíteni.

Jerry Bruckheimer

Bruckheimer kifejtette, hogy a női főszereplővel készülő filmmel párhuzamosan egy másik készülő kalózprojektet is írtak, de végül úgy döntöttek, hogy a Robbie-filmet háttérbe szorítják a másik film javára, amíg leforgatják azt, és majd utána visszatérnek a női főszereplős filmhez. A készülő hatodik filmről nem sokat tudni, de Ted Elliott és Craig Mazin közösen írják a forgatókönyvet. Elliott jegyezte az első négy A Karib-tenger kalózai-film forgatókönyvét, Mazin pedig az HBO nagysikerű Csernobil című minisorozatán dolgozott mint alkotó.

Robbie női főszereplésével a filmet először 2020 nyarán jelentették be Elliott és Mazin rebootja mellett. 2020 júniusában megerősítették, hogy Robbie lesz a főszereplője, a történeten pedig a Ragadozó madarak írója, Christina Hodson dolgozik.

Bruckheimer még májusban megerősítette a Sunday Timesnak, hogy akkor még mindkét projekt fejlesztés alatt állt. “Igen, beszélünk Margot Robbie-val. Két A Karib-tenger kalózai forgatókönyvet fejlesztünk – egyet vele, egyet nélküle” – magyarázta a producer. “[Johnny Depp visszatér?] Egyelőre nem. A jövő még nem dőlt el”.

Amikor a múlt hónapban a Vanity Fair meginterjúvolta a színésznőt, Robbie a következőt mondta: “Volt egy ötletünk, és egy ideje, már régóta dolgoztunk rajta, hogy inkább egy női főszereplő legyen – nem teljesen női főszereplő, csak egy másfajta történet -, amiről úgy gondoltuk, hogy nagyon király lett volna. De azt hiszem, nem akarták megcsinálni.”

Röviden, még nem kell lemondani a női főszereplős filmről, elképzelhető, hogy valamikor bemutatják a mozikban, de az jól látszik, hogy a Disney dolgozik a franchise folytatásán. Az elmúlt napokban több oldal is lehozta, hogy Johnny Depp visszatér, ezt azonban egyik hivatalos forrás sem erősítette meg, inkább tűnik szenzációhajhászásnak.

Margot Robbie
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.