Főoldal Filmek Margot Robbie szerint nem fog elkészülni a női főszereplős A Karib-tenger kalózai
Filmek

Margot Robbie szerint nem fog elkészülni a női főszereplős A Karib-tenger kalózai

Még azelőtt zátonyra futott a projekt, hogy vitorlát bontott volna.

433
Margot Robbie

Folytatódik a Disney-filmek körül kialakult kálvária, és most egy újabb már bejelentett filmet nem fognak elkészíteni. A helyzet ismerős lehet a Star Wars-filmek világából, most azonban az egyik legnépszerűbb kalózos film rebootját törölték. Tegnap este Margot Robbie megerősítette, hogy a Disneynél elvetették a női főszereplős A Karib-tenger kalózai-film terveit, aminek a főszerepét ő játszotta volna.

Robbie a Vanity Fairnek elmondta, hogy egy ideje már dolgozott az új A Karib-tenger kalózai-filmen, de a projekt sosem indult el igazán, mert a Disney végül úgy döntött, hogy inkább lemond a tervekről, és az új lobogó alatt nem hajóznak ki a tengerekre.

Volt egy ötletünk, és egy ideje, már régóta dolgoztunk rajta, hogy inkább egy női főszereplő legyen – nem teljesen női főszereplő, csak egy másfajta történet -, amiről úgy gondoltuk, hogy nagyon király lett volna. De azt hiszem, nem akarták megcsinálni.

Margot Robbie

2020 nyarán jelentették be, hogy Robbie lesz a főszereplője egy új A Karib-tenger kalózai-filmnek, amit a Ragadozó madarak forgatókönyvírója, Christina Hodson jegyzett papírra. A színésznő korábban úgy fogalmazott, hogy nagyon csajos film készül, és a készülő film nem egy spinoff lett volna, hanem egy eredettörténetet mesélt volna el, új karakterekkel a főszerepben. Ez azt is jelentette volna, hogy a sokak által ismert Jack Sparrow kapitány nem tért volna vissza, miután Johnny Depp ügye közszemlére került Amber Heard rágalmazásaival.

Eközben a franchise producere, Jerry Bruckheimer állítólag két filmet is szeretett volna elkészíteni. A hírek szerint az egyik főszereplője Robbie lett volna, de mellette készült volna egy új, amiről sokan azt gondolják, hogy Johnny Depp karakterével. A projekten a Csernobil című sorozat alkotójával, Craig Mazinnal dolgozott. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy Mazin rebootja még mindig folyamatban van-e.

Bruckheimer idén megerősítette, hogy két forgatókönyv is készül a franchise új filmjéhez – egy Robbie-val, és egy nélküle. Azt nem árulta el, hogy ki lesz a másik film sztárja, de azt sugallta, hogy “a jövő még nem dőlt el” Johnny Depp esetében. A pert végül Depp megnyerte a volt felesége ellen, és úgy tűnik, hogy a színész előtt még nem zárult be minden kapu, mert azóta már kapott munkát Hollywoodban, azonban a Disneyt ismerve, őket nehezebb lesz rábeszélni egy visszatérésre.

Öt film készült Depp főszereplésével, A Karib-tenger kalózai összesen pedig több mint 4 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte a stúdiónak. Kezdetben nem fogadtak volna a sikerre, csak nagy nehezen készülhetett el a 2003-as rész, de a siker gyorsan jött, s további négy film készült több kevesebb sikerrel. Jack Sparrow kapitány az évek alatt megkopott, ami egyszer működött, az nem mindig ment a későbbi filmekben.

A Karib-tenger kalózai
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...