Főoldal Filmek Jerry Bruckheimer megerősítette, hogy rebootolják A Karib-tenger kalózait
Filmek

Jerry Bruckheimer megerősítette, hogy rebootolják A Karib-tenger kalózait

Egyre kaotikusabbak a franchise körüli tervek.

403
A Karib-tenger kalózai

Utoljára 2017-ben bontott vitorlákat a Fekete Gyöngy, a franchise ötödik filmje, a Salazar bosszúja pedig annyira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, igaz a rajongók sokkal jobban szerették, mint a negyedik részt. Azóta tengernyi folytatás ötlete született meg: jelenleg elvileg tervben van egy film Margot Robbie főszereplésével, aki Reddet fogja alakítani, ő az eredeti Karib-tenger kalózai kalandból lehet ismerős azoknak, akik kipróbálták Disneylandben.

Emellett Johnny Deppet is visszahoznák, ám egy mellékszerepben. Azt nem tudni, a két ötlet egy filmben valósulna-e meg, mindenesetre Redd és Jack Sparrow találkozása nagy potenciállal bír. Most azonban a Comicbook-nak adott interjújában a filmek producere, Jerry Bruckheimer arról beszélt, hogy teljesen új, nyílt vizekre szeretne evezni a franchise következő részével.

„Teljesen újraindítjuk a kalózok történetét. Így sokkal egyszerűbb összehozni, nem kell várni bizonyos színészekre” – nyilatkozta arra utalva, hogy a közreműködésével készülő Top Gun és a kalózfilmek főszereplői esetében is igen nehéz időablakot találni.

A filmről egyelőre annyit tudni, hogy a The Last of Us alkotója, Craig Mazin is dolgozott a történeten, illetve Ted Elliot, az eredeti forgatókönyvíró, továbbá azt, hogy középpontban “egy fiatalabb kalózcsapat áll, akik egy rejtett kincset keresnek”. A tavalyi írói és színésztrájkok miatt azonban ez a produkció is teljesen leállt. A Karib-tenger franchise így most behajózott a Bermuda-háromszögbe, egyáltalán nem tudni, mi lesz vele, sőt még az sem biztos, hogy ez a sok felbukkanó ötlet egyáltalán hány produkciót takar. Ha konzisztensek szeretnének maradni, még Angelicával és az ötödik film végén belengetett Davy Jones-szállal is kezdeniük kéne valamit, főleg, hogy a rajongók leginkább erre, s Will és Elizabeth visszatérésére ugrottak a filmben. Barbossa korszaka lezárult, Jack pedig valószínűleg még visszatér, kérdés át tudja-e adni a stafétabotot a fiatalabb generációnak, vagy van-e értelme az eredeti gárda nélkül folytatni. Az biztos, hogy a második trilógiának szánt filmek olyan szempontból (is) félrementek, hogy néhányszor maguk sem vettek tudomást elődeikról, így sokan már akkor azt hitték rebootról van szó. A Disney ezt egyértelműen cáfolta, s végül is a legtöbb eltérést ki is lehet magyarázni, még ha nyakatekerten is.

Bár a második trilógia azóta sem lett trilógia, s megérdemelne egy összekötött finálét, mindezek mellett a Salazar bosszúját akár a franchise lezárásának is lehetne venni, hiszen minden karakter látszólag egy olyan ponton van az életében, amit akár a boldog befejezésként is definiálhatnánk. A stáblista utáni jelenetekkel pedig nagyon azelőtt sem foglalkoztak a készítők. Ezen a ponton ügyesen be lehetne hozni teljesen új karaktereket kisebb átkötésekkel egy ismerős világba, bár, ha így haladunk a nagyban készülő A Karib-tenger kalózai: A lámpás titka című magyar rajongói filmre is előbb ülhetünk be, mint Redd vagy Jack legújabb kalandjára.

Redd
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

5 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?