x
Filmek

A Doctor Strange rendezőjének támadt egy ötlete: készítsenek R-besorolású Star Wars-horrort a Hoth rendszerben

Soctt Derrickson, a Doctor Strange rendezője egy vad ötlettel állt elő, nagyon szívesen forgatna horrorfilmet a Hoth bolygón.

A Doctor Strange rendezőjének támadt egy ötlete: készítsenek R-besorolású Star Wars-horrort a Hoth rendszerben
  • Publishedmárcius 10, 2020

Soctt Derrickson, a Doctor Strange rendezője egy vad ötlettel állt elő, nagyon szívesen forgatna horrorfilmet a Hoth bolygón.

A Star Wars franchise jövője ködbe burkolózott. Még mindig nem tudjuk, hogy a Disney irányítása alatt a Lucasfilm merre folytatja a történetet, hiszen tavaly év végén a Star Wars: Skywalker kora lezárt egy hosszú történetet, valami újjal állnak elő. Éppen ezért Scott Derrickson egy igazán új és merész ötlettel állt elő: készítsenek egy R-besorolású horrorfilmet.

A rendező egyik legismertebb munkája a Doctor Strange, akitől nemrég azt kérdezték, hogy milyen Star Wars-filmet forgatna szívesen, ha lehetőséget kapna. Még mielőtt Derrickson csatlakozott volna a Marvel Moziverzumhoz, olyan horrorfilmeket készített, mint a Sinister vagy az Ördögűzés Emily Rose üdvéért. A direktor egy törölt tweetben árulta el, szívéhez milyen Star Wars történet állna közel.

Csak úgy megkérdezték, hogy milyen Star Wars-filmet forgatnál szívesen. Erre azt feleltem, hogy egy a fagyott Hoth bolygón játszódó, R-besorolású horrorral állnék elő, ami A dolog vagy Az őrület hegyei vénájában készítenék, és zéró kapcsolat lenne bármelyik korábbi karakterhez vagy eseményhez.

Scott Derrickson

Finoman szólva is, ez teljesen más lenne attól, amit korábban láttunk. A Lucasfilm hivatalosan még nem jelentette be, hogy mi lesz a következő film, bár néhány hete már elárulták, hogy az Óköztársaságról több regényt is kiadnak ősztől, és jó esély van arra, hogy akár a filmvásznon is feldolgoznak belőlek néhányat. Ugyanakkor ott van talonban még a rajongók nagy kedvence, a Régi Köztársaság. Pont egy ilyen filmen dolgozhatott a Trónok harca két készítője, David Benioff és D.B. Weiss, mielőtt távoztak.

A probléma csak annyi az egész ötlettel, hogy a franchise mindig a fiatalabb nézőket célozta meg, a családokat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Disney kezében van a Star Wars jövője, és róluk tudni kell, nem szeretnek R-besorolású, horrort készíteni, inkább a gyerekmesék hívei. Ennek ellenére, ha életben szeretnék tartani George Lucas örökségét, akkor nyitni kell a szélesebb közönség felé is, mert így a fősodor mellett akár egy teljesen önálló, vérben és félelemben átitatott filmmel is előállhatnának, amit mindenki eldönt majd, hogy megnéz-e. És mi tudjuk a választ erre a kérdésre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.