Főoldal Filmek A Disney kérésére James Gunn törölte A galaxis őrzői egyik poénját
Filmek

A Disney kérésére James Gunn törölte A galaxis őrzői egyik poénját

Nem éppen egy ártatlan vicc volt, amit a Disney töröltetett.

643
James Gunn

Közismert tény, hogy a Disney alkalmanként szereti utasítgatni a rendezőket, s ha nem úgy mennek a dolgok, vagy ellenkeznek, akkor egyszerűen lapátra teszik őket. Több példát is láttunk erre a közelmúltban. A Disney kezében lévő Lucasfilmnél került sor főleg erre, amikor a Solo: Egy Star Wars-történet forgatás végén kirúgták Phil Lord és Chris Miller párost, vagy ott volt Colin Trevorrow esete, de James Gunn-nak is meggyűlt a baja a mikiegeres céggel, amikor jelentették a múltban tett bántó és sértő megjegyzéseiért.

Az utóbbi eset végül nem várt fordulatot vett, és a Disney megkegyelmezett a Galaxis Őrzői rendezőjének, így visszatérhetett a Marvel Moziverzum berkeibe, hogy befejezze a franchise harmadik részét. A filmrendező az elmúlt hónapokban több alkalommal is hasznos információt osztott meg a követőkkel az úgynevezett kérdez-felelek alatt valamelyik közösségi felületen, s ezúttal sem tett máshogy.

Most éppen arról mesélt, hogy a Disney arra kényszerítette, hogy az egyik komikus pillanatot kivágja A galaxis őrzőiből, mert túlságosan morbidra sikerült. A kérdéses jelenetben Dave Bautista és Chris Pratt karaktere, Drax és Peter Quill legutóbbi otthonukat vitatják meg. Miután Quill törvényen kívüli bolygónak nevezi a Földet olyan emberekkel, mint Billy a kölyök, és John Stamos, mire Drax csak annyit felel, hogy szeretné meglátogatni ezt a bolygót és sok embert megölni ott.

A stúdió kérésére végül az utolsó sort törölték, amiben Drax arról beszél, hogy sok embert megöl a Földön.

Gunn elmesélte azt is, hogy pályafutása során két alkalommal fordult elő, hogy stúdió megkérte jelenetek törlésére. Az egyik esetre a Slither – Féltél már nevetve?, a másikra A galaxis őrzői első részben került sor. Az előbbi esetében két snittet vágattak ki, a Marvelnél pedig egyetlen sorról volt szó, de ezen felül a Disney szabad kezet adott neki. Nem tudja eldönteni, hogy ennyire szerencsés, vagy őszintesége miatt, de ésszerűen a stúdiók figyelembe veszik, hogy öt film után egyszer mondták meg neki, hogy mit kellene még beletenni, vagy kivágni a filmből.

James Gunn jelenleg a The Suicide Squad utómunkájával van elfoglalva, aminek forgatása még a koronavírus-járvány előtt ért végett, így valószínűleg nincs veszéllyel a bemutatóra. A galaxis őrzői vol. 3. bemutatójára eredetileg idén került volna sor, ám bizonytalan időre parkoló pályára került a film Gunn kirúgása miatt. A terv most az, hogy valamikor az 5. fázisban kerül sor a premierre.

James Gunn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.