Főoldal Filmek A jegyeladások alapján nem valószínű, hogy folytatást kap a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület
Filmek

A jegyeladások alapján nem valószínű, hogy folytatást kap a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Nagyon keveset hozott a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület mozikasszáknál.

41
Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

Csalódást keltő box office, azaz bevételi számokat produkált a tavasszal bemutatott Dungeons and Dragons: Betyárbecsület, amiatt pedig csalódottak lehetnek a rajongók, akik szerettek volna egy folytatást hozzá, mivel a film végső bevételi mérlege nem sok jót ígér a folytatásra.

Néha készül egy jó film, de a közönség nem értékeli. A Paramount Pictures és az eOne legutóbbi fantasy adaptációja, a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület nagyon pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól (a Rotten Tomatoes-on 91%-on áll jelenleg is, a közönségaránya pedig ugyancsak lenyűgöző, 93%-os mutatóval bír az ítészek oldalán), de az elismerő nyitóhétvége és a kiemelt magas pontszámok ellenére a film egyszerűen nem robbantott kasszát, s a premier után mélyrepülésbe kezdett a kasszáknál.

A napokban közzétették, hogy a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület milyen számokat hozott a mozikasszáknál, és csalódást keltő 93 millió dolláros észak-amerikai és 207 millió dolláros nemzetközi bevétellel zárt a film, aminek gyártási költsége 150 millió dollárra tehető. A reklámköltségeket és egyéb promóciós hirdetéseket tovább nehezítik az esélyét, hogy valaha elkészülhet a második rész a táblajáték adaptációjához.

Igazán nagy kár lenne, ha nem láthatnánk újra ezeket a karaktereket, de a Paramount+ D&D spin-off sorozat Derek Kolstad (John Wick; A Sólyom és A Tél Katonája) rendezésében még mindig fejlesztés alatt áll (amennyire tudjuk), így van rá esély, hogy valamit meg lehet menteni, és a franchise folytatódhat.

A történet szerint egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót terveznek egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok veszélyesen kisiklanak, amikor a rossz emberekkel húznak ujjat… A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemét ülteti át a mozivászonra ezzel a fergeteges és akciódús kalandfilmmel.

Az Éjszakai játék rendezői, Jonathan Goldstein és John Francis Daley felügyelték a projektet, és duó dolgozta át a forgatókönyvet is, amin eredetileg Michael Gilio dolgozott.

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

%s Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...