Főoldal Filmek Az Argylle: A szuperkém a box office lista élén, de harmatgyenge kezdés a kémthrillertől
Filmek

Az Argylle: A szuperkém a box office lista élén, de harmatgyenge kezdés a kémthrillertől

Kiábrándító jegyeladásokat produkált az Argylle: A szuperkém.

205
Argylle: A szuperkém
Forrás: Universal Pictures

Matthew Vaughn legújabb őrült agymenését múlt héten mutatták be a mozikban Henry Cavill, Dua Lipa, John Cena, Sam Rockwell és Bryce Dallas Howard főszereplésével, s bár még sorolhatnánk a sztárokat, ennek ellenére az Argylle: A szuperkém csalódáskeltő bevétellel nyitott a kasszáknál. Észak-Amerikában mindössze 18 millió dollárig jutott csak, de így is nyerte az amerikai hétvégi jegybevételt.

A Comscore jelentése szerint az Államokon kívül a kémparódia további 17,3 millió dollárt hozott, amivel a film világszerte elérte a 35,3 millió dollárt. Ez kiábrándító debütálás a film számára, amelynek a Variety szerint nagyjából 200 millió dolláros gyártási költségvetése volt.

Sok minden a Matthew Vaughn által rendezett Argylle: A szuperkém mellett szólt, ugyanis korunk legnagyobb színészei alakítják a szereplőket a kémthrillerben, ahogy már a bevezetőben is kifejtettük ezt; az időzítés is jó volt, mivel január végén egyedül ezt a filmet mutatták be a mozikban, szóval minden adott lett volna, hogy a mozirajongók a Universal és az Apple Original Films közös produkciójára váltsanak jegyet.

A film szerencséjére legyen mondva, hogy erős kihívót ezen a héten sem kap – mert egyedül a Lisa Frankenstein jelent veszélyt Kathryn Newton főszereplővel -, a box office lista további helyezettjeitől pedig aligha kell rettegniük a kémeknek. Az amerikai eladások második helyére a The Chosen című amerikai keresztény történelmi dráma negyedik évadának első három epizódjának mozis bemutatója állt – mindössze 6,0 millió dollárt hozott.

A harmadik helyet Jason Statham főszereplésével készült A méhész szerezte meg 5,2 millió dollárral, a Wonka a nyolcadik hétvégéjén 4,7 millió dollárral a negyedik helyre került, a Kacsalábon pedig 4,1 millió dollárral zárta az első ötöt.

Argylle: A szuperkém
Forrás: Universal Pictures

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Argylle: A szuperkém
Filmkritikák

Argylle: A szuperkém kritika

Az Argylle: A szuperkém mutatja első jeleit annak, hogy Matthew Vaughn elfáradt?