Főoldal Filmek Itt egy alkalmazás, ami megmutatja, mikor tarthatsz pisiszünetet a film alatt, hogy ne maradj le a fontosabb részekről
Filmek

Itt egy alkalmazás, ami megmutatja, mikor tarthatsz pisiszünetet a film alatt, hogy ne maradj le a fontosabb részekről

Egy okos alkalmazás, ami megmutatja, mikor mehetünk ki a mosdóba a vetítés alatt.

447
Runpee

Az utóbbi időben jelentősen elnyújtották a filmek játékidejét, és nem ritka, hogy egy blockbuster cselekménye eléri, vagy akár meg is haladja a három órát, amivel sokan nincsenek kibékülve; és ez nem lesz jobb a következő időszakban sem, mivel a hollywoodi trend nem ezt mutatja. A Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész lesz a franchise leghosszabb része, az Oppenheimer lesz Christopher Nolan eddigi leghosszabb filmje, de talán egyik sem lesz olyan hosszú, mint Martin Scorsese ősszel érkező új filmje Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a többórás mozifilmeknél miért nem iktatnak be szünetet, amikor nyugodtan mindenki elvégezheti a dolgát a mosdóban, s nem marad le semmiről. A 2000-es években volt rá példa, amikor A Gyűrűk Ura: A két torony című filmet bemutatták, annál tartottak megszakítást, amikor kimehettünk a mosdóba vagy feltölthettük a popcorn-vödröt és kólásüveget.

Tavaly decemberben a kérdést odaszegezték James Cameronnak is, amikor kiderült, hogy az Avatar: A víz útja kicsivel több lesz mint 3 óra. A direktor egészen frappáns jó tanáccsal látta el a nézőket, ugyanis válaszában elmondta, hogy emiatt nem kell izgulni, mindenki akkor iktat be szünetet, amikor a szükség megkívánja, cserébe pedig váltson jegyet a filmre újra, így nem marad le semmiről.

Cameron kijelentésével valószínűleg sokan nem értettek egyet, ami érthető, de a kérdés továbbra is az, hogy mikor menjünk ki a mosdóba akkor? Nos, szerencsére egy fejlesztőcsapat a fejében megfogalmazódott a kérdés, és készítettek egy olyan alkalmazást, aminek adatbázisában gyakorlatilag az összes film elérhető, eseményvonalon követheti a cselekményt, s amikor unalmasabb vagy felesleges résznél tart a film, akkor jelez az alkalmazás, hogy most nyugodtan beiktathatunk egy pisiszünetet.

A Runpee nevezetű alkalmazásról van szó, ami úgy működik, hogy a felhasználók szavazhatnak vagy új részeket is beküldhetnek, hogy szerintük melyek azok a részek a filmnél, amiket lényegtelennek ítélnek, így a több szavazatot kapott részeknél valószínűleg tényleg kimehetünk majd a mosdóba, és nem maradunk le semmi izgalmas és fontos részről, cserébe viszont nem kell folyton néznünk az órákat, hogy mikor lesz már vége. Még azt is jelzi, hogy meddig tart a “szünet”. A szünetek mellett értékelhetjük a filmet is, valamint kritikákat is olvashatunk az adott filmről.

Az alkalmazás elérhető iPhone,- és Android-készülékekre, ingyenesen letölthető az App Store és a Google Play áruházakból.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események