Close


Közelgő események

Előzetesek

Bemutatták Martin Scorsese Megfojtott virágok filmjének előzetesét Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével

Martin Scorsese nagyszabású filmjét ősszel mutatják be a magyar mozikban.

  • PublishedMay 21, 2023

A Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével forgatott új filmet Martin Scorsese Megfojtott virágok (eredeti Killers of the Flower Moon címmel) címmel, amely az 1920-as évek Oklahomájában az oszázs indián törzs tagjai ellen elkövetett sorozatgyilkosságok valós eseményein alapul. A film első előzetesét a Las Vegas-i CinemaCon 2023-on mutatták be, a napokban pedig online is megosztották a trailert.

Scorsese jelen volt a CinemaCon 2023-on, ahol a közönség előtt leleplezte új, nagyszabású filmjének teaser előzetesét. Ez lesz a hatodik filmje DiCaprióval, a tizedik De Niroval, és az első, amelyben mindketten együtt szerepelnek. Arra is szakított időt április végén Las Vegásban, hogy megköszönje az Osage Nationnek, hogy ilyen szorosan együttműködtek a film csapatával.

A trailer tényleg hosszasan mutatja be, hogy az oszázs indián törzs kénytelen volt elköltözni Oklahoma egyik legrosszabbnak hitt földjére. De hamarosan felfedezik, hogy ott bőségesen van olaj, aminek köszönhetően nagy vagyonra tehetnek szert. Ez azonban nem tetszik a fehéreknek, akik száműzték az indiánokat erre a földre, ezért DiCaprio Ernest Burkhartja és De Niro William Hale-je előállnak egy tervvel, hogy úgy épülhetnek be az Oszázs Nemzetségbe, hogy beházasodnak, s így legálisan lophatják el a vagyonukat.

A dolgok azonban hamar erőszakos fordulatot vesznek, és embereket kezdenek el gyilkolni, ez viszont felhívja a Jesse Plemons által alakított Tom White, egy szövetségi ügynök figyelmét, aki az ügyön dolgozik. Az előzetesből az is kiderült, hogy Burkhart és Hale a történet előrehaladtával egymás ellen fordulnak majd.

A Megfojtott virágok 2023. október 19-én érkezik a magyar mozikba, a két főszereplő mellett Lily Gladstone, Brendan Fraser és John Lithgow is látható lesz. Ahogy már megszokhattuk, Scorsese szereti időt hagyni a cselekmény kibontakozására, rendszerint jelentős játékidővel küldi mozikba a filmjeit, és nem lesz ez máshogy az ősszel érkező filmnél sem. A hírek szerint a film 3 óra és 26 perces lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.