Főoldal Filmek Az Oppenheimer lesz Christopher Nolan leghosszabb filmje
Filmek

Az Oppenheimer lesz Christopher Nolan leghosszabb filmje

Hosszú lesz az Oppenheimer, de még éppen elviselhető szünet nélkül.

379
Oppenheimer

Christopher Nolan várva várt Oppenheimer című filmje lesz a rendező eddigi leghosszabb filmje – erősítette meg a rendező -, így az elkötelezett mozilátogatók, akik július 21-én egyszerre akarják megnézni Greta Gerwig Barbie című filmjét, illetve Nolan életrajzi feldolgozását, nagyon hosszú napnak néznek elébe.

“Kicsit hosszabb, mint a leghosszabb, amit eddig csináltunk” – mondta Nolan a Total Film magazin jövő héten megjelenő számában. “Súroljuk a három órát”.

Az Oppenheimer előtt Nolan listáját a Csillagok között vezette a leghosszabb produkciók listáján, ami 2 óra és 49 perc volt. Ezt követte a listán 2 óra és 44 perccel A sötét lovag: Felemelkedés, ami 12 perccel volt hosszabb, mint a trilógia középső része.

A háromórás játékidő az utóbbi években egyre gyakoribbá vált a blockbusterek körében, de ez nem tántorította el a közönséget a moziba járástól. A Marvel Studios a Bosszúállók: Végjátékkal, míg James Cameron az Avatar: A víz útjával lépte át a három órát, de még ezek is messze elmaradnak Martin Scorsese filmjeitől. Scorsese nem híve a rövid filmeknek, Az ír is 209 perces volt, de az ősszel érkező Megfojtott virágok is bőven 3 óra fölött lesz; pontosan 3 óra és 26 perces.

Az Oppenheimer főszerepében Cillian Murphy alakítja a híres fizikust, aki nagyrészt felelős a második világháború alatt kifejlesztett atombomba megalkotásáért. A film szereplőgárdáját A-listás színészek erősítik, többek között Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Gary Oldman, Casey Affleck, Benny Safdie, Kenneth Branagh és mások.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?

Christopher Nolna
Filmek

Christopher Nolan szerint baj nem a nézőkkel van, ha nem értik a Tenet cselekményét

Nem értetted a Tenet-et? A rendező elismerte, hogy nem a nézőkkel volt...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...