Close


Közelgő események

Filmek

Az Oppenheimer lesz Christopher Nolan leghosszabb filmje

Hosszú lesz az Oppenheimer, de még éppen elviselhető szünet nélkül.

Az Oppenheimer lesz Christopher Nolan leghosszabb filmje
  • PublishedMay 21, 2023

Christopher Nolan várva várt Oppenheimer című filmje lesz a rendező eddigi leghosszabb filmje – erősítette meg a rendező -, így az elkötelezett mozilátogatók, akik július 21-én egyszerre akarják megnézni Greta Gerwig Barbie című filmjét, illetve Nolan életrajzi feldolgozását, azok nagyon hosszú napnak néznek elébe.

“Kicsit hosszabb, mint a leghosszabb, amit eddig csináltunk” – mondta Nolan a Total Film magazin jövő héten megjelenő számában. “Súroljuk a három órát”.

Az Oppenheimer előtt Nolan listáját a Csillagok között vezette a leghosszabb produkciók listáján, ami két óra és 49 perc volt. Ezt követte a listán két óra és 44 perccel A sötét lovag: Felemelkedés, ami 12 perccel volt hosszabb, mint a trilógia középső része.

A háromórás játékidő az utóbbi években egyre gyakoribbá vált a blockbusterek körében, de ez nem tántorította el a közönséget a moziba járástól. A Marvel Studios Bosszúállók: Végjátékkal, míg James Cameron Avatar: A víz útjával lépte át a három órát, de még ezek is messze elmaradnak Martin Scorsese filmjeitől. Scorsese nem híve a rövid filmeknek, Az ír is 209 perces volt, de az ősszel érkező Megfojtott virágok is bőven 3 óra fölött lesz; pontosan három óra és 26 perces lesz, és ezt a mozikban fogják bemutatni.

Az Oppenheimer főszerepében Cillian Murphy alakítja a híres fizikust, aki nagyrészt felelős a második világháború alatt kifejlesztett atombomba megalkotásáért. A film szereplőgárdáját A-listás színészek erősítik, többek között Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Gary Oldman, Casey Affleck, Benny Safdie, Kenneth Branagh és mások.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Oppenheimer
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.