x
Close


Közelgő események

Filmek

Aggódsz az Avatar: A víz útja hosszúsága miatt, James Cameron tanáccsal látta el azokat, akik hiányolják a mosdószünetet a vetítés alatt

James Cameron megmondta a tutit, mikor kell kimenni mosdóba.

Aggódsz az Avatar: A víz útja hosszúsága miatt, James Cameron tanáccsal látta el azokat, akik hiányolják a mosdószünetet a vetítés alatt
  • Publisheddecember 2, 2022

Nem is olyan régen még fájdalmasan hosszúnak számított egy két és fél órás mozifilm, de úgy látszik, hogy egy új trend kezd kirajzolódni, mivel az utóbbi években egyre több kasszasiker közelíti meg a háromórás játékidőt. Az Avatar: A víz útja 3 óra 10 perces lesz, és sokan aggódnak, hogy nem fogják kibírni szünet nélkül, de James Cameron tanácsot, hogy mikor kell kimenni a mosdóba a film alatt.

A Bosszúállók: Végjáték több mint három órás volt, és végül minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett, mielőtt az Avatar visszaszerezte volna az első helyet köszönhetően az újrabemutatásnak. Most, hogy megerősítést kapott, hogy az Avatar: A víz útja bő háromórás lesz, James Cameron is megszólalt, hogy a film alatt mikor érdemes kimenni a mosdóba a mozilátogatóknak.

“[A nézőknek akkor kell kimenniük a mosdóba], amikor csak akarnak” – mondta a rendező a The Hollywood Reporternek, amikor az emberpróbáló játékidőről kérdezték. “Megnézhetik a kihagyott jelenetet, amikor újra beülnek rá”.

Cameron hozzáállásába semmi meglepő nincs, miután az Avatar: A víz útja című film elkészítése a hírek szerint több mint 400 millió dollárba került. Bár a folytatás már bebiztosította magát a kínai mozikban, a 3D-s film a rekordbevételéhez elengedhetetlen lesz a pozitív fogadtatás, és hogy a rajongók többször is jegyet váltsanak a filmre.

A stúdió a Disney és a 20th Century Fox fúziója során szerezte meg az Avatar-franchise-t, és a Cameron kiemeli, hogy a kezdetektől fogva nyíltan beszélt velük. “Azt mondtam [a Disney-nek]: ‘Ezt egy rakás fickótól vettétek meg a Foxnál, akik beleegyeztek egy háromórás filmbe’, mert azt mondtuk, hogy ezt fogjuk csinálni. Az epikus játékot fogjuk játszani.”

Ebből az “epikus játékból” legalább még egy filmet bemutatnak majd, bár a tervek megvannak az Avatar 4-5. részre, sőt, a negyedik részből az első jelenetet is leforgatták ősszel, de minden azon múlik, milyen bevétellel zár az Avatar két folytatása. Ha Cameronnak igaza van, a franchise még ezeken is túlmutat. “Addigra már 89 éves lennék” – mondja a hatodik és hetedik rész lehetséges elkészítéséről. “Nyilvánvalóan nem fogok tudni a végtelenségig Avatar-filmeket készíteni, annyi energiát igényel. Ki kellene képeznem valakit, hogyan kell ezt csinálni, mert – nem érdekel, milyen okos vagy rendezőként – nem tudod, hogyan kell ezt csinálni”.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első film eseményei után játszódik, és a Sully család (Jake, Neytiri és a gyerekeik) történetét meséli el, a gondokat, amelyek követik őket, a mindent megtesznek egymás biztonságáért, a csatákat, amelyeket az életben maradásért vívnak, és a tragédiákat, amelyeket átélnek.

Az Avatar: A víz útja december 15-én csobban be a magyar mozikba.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.