Főoldal Filmek A Mission: Impossible Leszámolás – Első rész a franchise leghosszabb része
Filmek

A Mission: Impossible Leszámolás – Első rész a franchise leghosszabb része

Hosszú lesz, de még éppen elviselhető szünet nélkül a Mission: Impossible 7.

293
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

Az idei év egyik legjobban várt filmje a Mission: Impossible: Leszámolás – Első rész, amihez néhány napja mutattak be egy új előzetest, most pedig azt tudtuk meg, hogy milyen hosszú lesz Ethan Hunt következő lehetetlen küldetése. A nagy leszámoláshoz közeledve nemcsak a tét, de a játékidő is nőni fog, mert ez lesz a leghosszabb küldetés.

Az IGN exkluzívként hozta le, hogy a Mission: Impossible 7. játékideje 2 óra 36 perc stáblista nélkül, amivel alig marad el a 2018-as Mission: Impossible – Utóhatás 2 óra 27 perceses játékidejétől. Christopher McQuarrie rendező/társ-forgatókönyvíró a hét elején egy Instagram-poszton keresztül erősítette meg, hogy teljesen elkészültek az utómunkával, felkészültek a bemutatóra.

https://www.instagram.com/p/CshKs-RsYh8/?utm_source=ig_web_copy_link

A játékidő tekintetében a franchise is követte a hollywoodi trendet, miszerint egyre több blockbuster lépi át a két és félórás játékidőt. Az 1996-os első Mission: Impossible még csak 1 óra és 50 perces volt, a folytatás már 4 perccel két óra fölé emelkedett. Hasonlóan hosszú volt J.J. Abrams rendezésével a harmadik film, a Mission: Impossible – Fantom protokoll már 2 óra és 13 perces volt. Az ötödik rész szembement a trenddel, két perccel rövidebb volt, mint az előbb említett negyedik rész. A sorozat csúcsát eddig a 2018-as Mission: Impossible – Utóhatás tartotta 2 óra és 28 perccel.

Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész című filmben Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF-csapata eddigi legveszélyesebb küldetésükre indul: Felkutatni egy félelmetes új fegyvert, amely az egész emberiséget fenyegeti, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Mivel a jövő és a világ sorsa forog kockán, és Ethan múltjából sötét erők mozgatják a dolgokat, halálos versenyfutás veszi kezdetét a Föld körül. Egy titokzatos, mindenható ellenséggel szembeszállva Ethan kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy semmi sem számíthat többet a küldetésénél – még azok élete sem, akiket a legjobban szeret.

Cruise mellett visszatér Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Henry Czerny, Vanessa Kirby és Frederick Schmidt a korábbi Mission: Impossible-filmekből. A régi és állandó szereplők mellett a franchise hetedik részében új arcokat is megismerhetünk, mint például Hayley Atwell, Pom Klementieff, Cary Elwes, Rob Delaney, Indira Varma, Shea Whigham, Mark Gatiss, Esai Morales és Charles Parnell karaktereit.

Mission: Impossible 7. forgatókönyvírója és rendezője Christopher McQuarrie, aki a Mission: Impossible – Titkos nemzet és a Mission: Impossible – Utóhatás rendezése után visszatér a rendezői székbe. A film producerei Cruise, McQuarrie, J.J. Abrams, David Ellison és Jake Meyers. A Mission: Impossible – Leszámolás – Második Rész a tervek szerint egy évvel később, 2024. június 28-án kerül a mozikba, várhatóan Cruise utolsó éles bevetése lesz Ethan Huntként.

Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész magyar bemutatójára 2023. július 13-án kerül sor.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.