Főoldal Filmek A Batmobile legapróbb részleteit is jól szemügyre vehetjük a The Batman-filmhez készült modellterven
FilmekBREAKING

A Batmobile legapróbb részleteit is jól szemügyre vehetjük a The Batman-filmhez készült modellterven

Robert Pattinson, a The Batman főszereplője ezzel a Batmobile-lal ered a bűnözök nyomába.

451
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A Batman-filmek bemutatóit mindig nagy izgalom előzi meg, hogy milyen lesz az új Sötét lovag a filmben, milyen lesz a film hangvétele, és természetesen milyen csodafegyverekkel kergeti majd a bűnözőket Batman, milyen lesz a főhős autója a filmben. Az elmúlt évtizedekben számos feldolgozásban láttuk a híres Batmobile-t a filmvásznon, legutóbb a Ben Affleck-féle Batmannél még gépágyút is szerelt a kocsira.

Az új Batmobile-t részben már bemutatták, mikor Matt Reeves rendező a The Batman-film forgatásának első néhány napjában közösségi oldalán megosztott néhány tervet a címszereplőt is alakító Robert Pattinson új denevérjelmezéről, s a főhős teljesen megújult autójáról. A csapat teljesen más koncepciót követett, amikor megrajzolták az új Batmobile körvonalait, hiszen az új autó karcsúnak, egy igazi izomautónak tűnik, akárcsak Adam West eredeti autója, ami egy átalakított 1955-ös Ford Lincoln Futura volt.

A korábbi képeken kicsit sötét volt, s a kameraszög sem volt olyan jó, hogy közelebbről, a részletekre is figyelmesek legyünk, most azonban Jeff Frost modelltervező egészen látványos, közeli és nagy felbontású képeket osztott meg az autóról, amivel majd Robert Pattinson denevérjelmezben ered a bűnözők nyomába Gotham City utcáin.

Ha az első képet picit jobban megnézitek, akkor kiszúrhattok egy Robert Pattinson élethű Batman szobrát a vezető ülésben, ami azt igazolja, hogy mennyire aprólékos munkát végeztek a makett készítése alatt, a legapróbb részletre is figyeltek. Az új Batmobile lenyűgöző külsőt kapott, hű maradt a klasszikus Batman-képregényekhez, miközben radikálisan eltért azoktól a formatervektől, amiket az utóbbi években láttunk.  

The Batman stábja a végsőkig kitartott, és még a leállás után is rendkívül optimistán nyilatkoztak, legfeljebb két hét kiesés lesz. Bármennyire is szerették volna mielőbb folytatni a munkát, az angliai helyzet nem tette lehetővé azt, és a több hetes leállás miatt nem tudják tartani a 2021-es nyári bemutatót, így a filmet csak 2021. október 1-jén mutatják be a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...