Főoldal Filmek A Batmobile legapróbb részleteit is jól szemügyre vehetjük a The Batman-filmhez készült modellterven
FilmekBREAKING

A Batmobile legapróbb részleteit is jól szemügyre vehetjük a The Batman-filmhez készült modellterven

Robert Pattinson, a The Batman főszereplője ezzel a Batmobile-lal ered a bűnözök nyomába.

495
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A Batman-filmek bemutatóit mindig nagy izgalom előzi meg, hogy milyen lesz az új Sötét lovag a filmben, milyen lesz a film hangvétele, és természetesen milyen csodafegyverekkel kergeti majd a bűnözőket Batman, milyen lesz a főhős autója a filmben. Az elmúlt évtizedekben számos feldolgozásban láttuk a híres Batmobile-t a filmvásznon, legutóbb a Ben Affleck-féle Batmannél még gépágyút is szerelt a kocsira.

Az új Batmobile-t részben már bemutatták, mikor Matt Reeves rendező a The Batman-film forgatásának első néhány napjában közösségi oldalán megosztott néhány tervet a címszereplőt is alakító Robert Pattinson új denevérjelmezéről, s a főhős teljesen megújult autójáról. A csapat teljesen más koncepciót követett, amikor megrajzolták az új Batmobile körvonalait, hiszen az új autó karcsúnak, egy igazi izomautónak tűnik, akárcsak Adam West eredeti autója, ami egy átalakított 1955-ös Ford Lincoln Futura volt.

A korábbi képeken kicsit sötét volt, s a kameraszög sem volt olyan jó, hogy közelebbről, a részletekre is figyelmesek legyünk, most azonban Jeff Frost modelltervező egészen látványos, közeli és nagy felbontású képeket osztott meg az autóról, amivel majd Robert Pattinson denevérjelmezben ered a bűnözők nyomába Gotham City utcáin.

Ha az első képet picit jobban megnézitek, akkor kiszúrhattok egy Robert Pattinson élethű Batman szobrát a vezető ülésben, ami azt igazolja, hogy mennyire aprólékos munkát végeztek a makett készítése alatt, a legapróbb részletre is figyeltek. Az új Batmobile lenyűgöző külsőt kapott, hű maradt a klasszikus Batman-képregényekhez, miközben radikálisan eltért azoktól a formatervektől, amiket az utóbbi években láttunk.  

The Batman stábja a végsőkig kitartott, és még a leállás után is rendkívül optimistán nyilatkoztak, legfeljebb két hét kiesés lesz. Bármennyire is szerették volna mielőbb folytatni a munkát, az angliai helyzet nem tette lehetővé azt, és a több hetes leállás miatt nem tudják tartani a 2021-es nyári bemutatót, így a filmet csak 2021. október 1-jén mutatják be a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.